مطالعه تاثیر عصاره عناب طی یک دوره تمرین استقامتی بر بافت قلب رت های نر ویستار مسموم شده با بولدنون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JKH-13-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حبیب پور کریم آبادی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

آسیه عباسی دلویی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

احمد عبدی

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.

سیدجواد ضیاءالحق

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران.

چکیده

مقدمه: هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر عصاره عناب طی یک دوره تمرین استقامتی بر بافت قلب رت های نر ویستار مسموم شده با بولدنون بود. مواد و روش ها: تعداد 30 سر موش نر ویستار با سن 8 تا 12 هفته و میانگین وزن 195±7/94 گرم به طور تصادفی در پنج گروه کنترل، بولدنون (5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)، عصاره عناب، تمرین استقامتی- عصاره عناب و گروه بدون درمان تقسیم شدند. برنامه تمرین استقامتی با شدت متوسط 50-55 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه) به مدت شش هفته و پنج جلسه در هفته اجرا شد. تزریق دارو یک بار در هفته، در یک روز مقرر و در عضله خلف رانی بهصورت عمیق انجام شد. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بافت قلب برداشته شد.نتایج: یافته ها نشان داد که بولدونون موجب آسیب به بافت عضله قلبی و سلول های عضله قلبی شد. همچنین، بولدونون موجب نکروز و پرخونی خفیف در بافت قلب گردید. در گروه عناب میزان تغییرات بافتی عضله قلب و التهاب در سطح بالایی بود. البته نتایج نشان داد که مکمل گیری عناب به همراه تمرینات استقامتی می تواند آسیب ایجاد شده به بافت عضله قلبی و سلول های عضله قلبی را تا حد طبیعی کاهش دهد. نتیجه گیری: باتوجه به یافته های تحقیق حاضر، به نظر می رسد بولدونون موجب آسیب به ساختار بافت قلب می شود و احتمالا تمرین استقامتی به همراه عصاره عناب می تواند موجب کاهش این آسیب ها گردد.

کلیدواژه ها

بولدنون، تغییرات ساختاری بافت قلب، عصاره عناب، تمرین استقامتی، رت های نر ویستار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.