بررسی سروواریته های غالب لیستریا منوسیتوژنز با فنوتیپ و ژنوتیپ های جدا شده از سقط جنین های خودبخودی انسانی در تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMM-13-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رضایی

گروه میکربشناسی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

نادیا کاظمی پور

گروه میکربشناسی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

جلیل وندیوسفی

آزمایشگاه تشخیص پزشکی شیلا، تهران، ایران

فرخ رخ بخش زمین

گروه میکربشناسی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

غلامرضا ایراجیان

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: لیستریا منوسیتوژنز یک باکتری درون سلولی اختیاری و عامل بیماری لیستریوزیس است که از طریق موادغذایی خام و آماده مصرف به انسان منتقل میشود. هدف پژوهش حاضر بررسی سروواریته های غالب لیستریا منوسیتوژنز جداشده ازسقط جنینهای خودبخودی با روش های فنوتیپی و ژنوتیپی است. مواد و روشکار: دراین مطالعه تعداد 258 نمونه بالینی شامل ترشحات جفت، سواپ واژن و خون از 123 بیمار مبتلا به سقط جنین خودبخودی بررسی شدند و آزمایشهای باکتری شناسی، سرولوژی و تسمت بیماریزایی انجام و سروتیپهای غالب با استفاده از Multiplex PCR شناسایی شدند.یافته ها: در این پژوهش 28 ( 8 / 18 %( لیستریا منوسیتوژنز جدا گردید که تعداد 21 ( 7 / 17 ،)% 5 ( 7 / 5 %( و 2 ( 7 / 3 %( از ترشحات جفت، واژینال و خون جدا شدند که 14 ( 50 %( سروواریته a 2 / 1 و 10 ( 7 / 35 %( سروواریته b4 و 4 ( 6 / 14 %( مورد سروتیپ c2، براینخستین بار از سقط جنین خودبخودی گزارش گردید. 28 مورد ) 76 / 22 %( لیستریا منوسیتوژنز با ژن hlyA و 24 مورد با ژن iap ( 57 / 19 %( در مقایسه با گروه شاهد با اختلاف معنی داری مثبت شدند.نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید وجود ژنهای hlyA و iap افزاینده شدت بیماریزایی بودند و برای اولین بار نشان داده شد سروتیپهای فاقد ژن iap از شدت بیماریزایی کمتری در موشها برخوردار بودند. این نتیجه حاصل شد که در صورت عدم دسترسی به تشخیصهای مولکولی، انجام PI-PLC ، کنگورد و بیماریزایی in vivo میتوانند در تشخیص لیستریا موثر باشند.

کلیدواژه ها

لیستریا منوسیتوژنز، سروتیپهای غالب، ژنهای iap و hly ، سقط جنین خودبخودی، مولتی پلکس PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.