بررسی قابلیت باکتریهای elbrueckiiDLactobacillus و nimalisABifidobacterium در جذب آفلاتوکسین 1M از شیرتلقیح دو نوع پروبیوتیک برای کاهش سمیت زدایی از شیر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMM-13-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نامورراد

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران،  دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ودود رضویلر

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران،  دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سیدامیرعلی انوار

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات تهران،  دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

بهروز اکبری آدرگانی

مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: توکسینزدایی میکروبی یکی از روشهای حذف آفلاتوکسینها از جمله آفلاتوکسین 1M محسوب میشود.گزارشها نشان میدهد برخی از سویه های خانواده اسید لاکتیک از طریق جذب سطحی آفلاتوکسینها به دیواره سلولی خود، می توانند در حذف آنها و به عنوان یک نوع کشت آغازگر موثر باشند. در این تحقیق، توانایی باکتریهای B. animalis و L. delbrueckii در میزان جذب آفلاتوکسین 1M از شیر بررسی شد. مواد و روش کار: بدین منظور، حدود 810 و 910 سلول باکتری بر میلی لیتر از باکتریهای B. animalis زیرگونه لاکتیس و L. delbrueckii زیرگونه بلگاریکوس به شیر بدون چربی فاقد آفلاتوکسین 1M تلقیح شد. سپس نمونه ها با غلظتهای 25 / 0 ، 5 / 0 و 75 / 0 نانوگرم بر میلی لیتر آفلاتوکسین 1M آلوده شدند. غلظت آفلاتوکسین باقیمانده در سوپرناتانت نمونه های شیر در زمانهای 5 / 0 ، 1 ، 2 و 24 ساعت و دماهای 4 و 37 درجه سلسیوس توسط روش الایزای رقابتی تعیین و نتایج توسط HPLC تایید شد. یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان حذف آفلاتوکسین 1M به ترتیب مربوط به B. animalis ( 2 / 5 ± 60 درصد( با غلظت 810 سلول باکتری بر میلی لیتر و L. delbrueckii ( 2 / 5 ± 58 درصد( با غلظت 910 سلول باکتری بر میلی لیتر و غلظت 5 / 0 نانوگرم بر میلی لیتر سم در دمای 37 درجه سلسیوس به مدت 30 دقیقه بود. با مقایسه غلظت هر دو باکتری نیز چنین به نظر رسید که غلظت باکتری B. animalis در دمای 37 درجه سلسیوس و غلظت باکتری L. delbrueckii در دمای 4 درجه سلسیوس موثرتر عمل کردهاند. همچنین، نتایج حاکی از این است که قابلیت باکتریها در کاهش میزان سم طی نیم ساعت در نمونه های شیر با مقادیر 75 / 0 نانوگرم در میلی لیتر سم در دمای 4 درجه سلسیوس و مقادیر 5 / 0 نانوگرم در میلی لیتر سم در دمای 37 درجه سلسیوس بیشتر است؛ اما با گذشت زمان، شیر آلوده به غلظت 75 / 0 نانوگرم در میلی لیتر سم نسبت به 5 / 0 نانوگرم در میلی لیتر، مقدار حذف آفلاتوکسین بیشتری را نشان داد.نتیجهگیری: B. animalis و L. delbrueckii میتوانند به عنوان دو پروبیوتیک سودمند در کاهش اثرات مخرب آفلاتوکسین 1M عمل کنند.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین 1M، پروبیوتیک، سمیت زدایی، B. animalis ، L. delbrueckii ، شیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.