بررسی بیان پایدار فاکتور بیماریزای شیگلا سونیی، IpaB، در میزبان پروکاریوتی در شرایط بیان همزمان با عامل چپرونی IpgC

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMM-12-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نصراللهی بروجنی

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی مولکولی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

علی اصغر دلدار

دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی، استادیار، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: شیگلا، یک باسیل گرم منفی متعلق به خانواده آنتروباکتریاسه است و موجب شیگلوزیس میشود که نوعی عفونت حاد رودهای است. برآورد میشود فقط در آسیا، سالانه 125 میلیون عفونت و 14000 مرگومیر ناشی از شیگلوز وجود دارد .شیگلا سونیی عامل اصلی اپیدمی در کشورهای درحالتوسعه است .IpaB فاکتور بیماریزای ضروری و چندمنظورهای در روند عفونت به شمار میرود. دستیابی به بیان پروتیین IpaB و انتقال پلاسمید حامل ژن IpaB به باکتری ضعیف شده، ساخت واکسن ژنی کارامد را علیه شیگلوز میسر میسازد. مواد و روش کار: ژنهای کدکننده IpaB و IpgC از ژنوم سویه شیگلا سونیی به روش PCR جدا شده و با هضم آنزیمی به داخل ناقل pBAD/myc-His B وارد شد. سپس به داخل میزبانهای کلونسازی و بیانی وارد شده و پس از تایید بیان، آنتیژنیسیته آن به روش لکهگذاری وسترن بررسی شد. یافته ها: ساخت سازواره های بیانی حامل ژن IpaB و بیان پروتیین IpaB صورت گرفت. همچنین بیان ژن ترانکیت IpaB در کنار دنباله هیستیدینی در غیاب ژن IpgC در باکتری E.Coli موید نقش چپرونی ژن IpgC بر بیان و پایداری IpaB است که میتواند استراتژی مناسبی در راستای بیان IpaB تلقی شود. نتیجه گیری: با توجه به اینکه تاکنون بیان IpaB در سیستمهای پروکاریوتی موفقیت آمیز نبوده است و در عین حال این پروتیین در رفتار تهاجمی باکتری نقشی محوری دارد؛ با بیان کنترلشده IpaB، امکان دستیابی به یک سویه تحت کنترل در مطالعات رفتارشناسی باکتری و نیز کاندید احتمالی برای تحریک سیستم ایمنی فراهم شد.

کلیدواژه ها

شیگلا سونیی، DNA ،IpgC ،IpaB نوترکیب، چپرون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.