بررسی سطح سرمی آنتی بادی IgG اختصاصی هرپس سیمپلکس ویروس و پروتیین فاز حاددر بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJMM-12-1_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 390
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، اسلامشهر، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، اسلامشهر، ایران
چکیده
زمینه و هدف: بیماری عروق کرونری قلب ) Coronary Artery Disease ( یا آترواسکلروزیس عامل اصلی مرگ و میردر جهان است. عوامل عفونی مثل ویروس هرپس سیمپلکس ) HSV ( ممکن است در بیماریزایی آترواسکلروزیس دخالت داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی سطح آنتی بادیهای IgG اختصاصی HSV در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب و بررسی میانگین پروتیین فاز حاد با حساسیت بالا ) High Sensitivity- C Reactive Protein ( در این بیماران بود. مواد و روشکار: در این تحقیق 40 بیمار مبتلا به آترواسکلروزیس که بیماری آنها با آنژیوگرافی ارزیابی شده بود به همراه 40 فرد سالم به عنوان گروه شاهد آزمایش شدند. سنجش hs-CRP با روش نفلومتری و آنتیبادیهای IgG اختصاصی ویروس با روش الایزا بررسی شد. یافته ها و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میانگین سطح hs-CRP در بیماران در مقایسه با گروه شاهد به طوری معنیدار بالاتر بود ) 05 / 0P< (. درصد بالاتری از بیماران دارای IgG اختصاصی HSV ( 4 / 78 %( در مقایسه با گروه شاهد ) 6 / 21 )% بودند. ارتباط معنیداری بین سرولوژی مثبت HSV با CAD مشاهده شد. میانگین hs-CRP در افراد با سرولوژی مثبت HSV ، نسبت به افراد با سرولوژی منفی بهطور معنیداری بالاتر بود. در مجموع سرولوژی مثبت HSV همراه سطوح بالای hs-CRP ممکن است یک فاکتور خطر برای آترواسکلروزیس باشد.کلیدواژه ها
آترواسکلروزیس، ویروس هرپس سیمپلکس، پروتیین فاز حاد ، سطح HSV-IgGمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.