بررسی نقش متغیرهای موثر بر شاخص رفاه موسسه لگاتیوم با رویکرد لاجیت ترتیبی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد و توسعه منطقه ای، دوره: 25، شماره: 15
- کد COI اختصاصی: JR_ERD-25-15_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 502
نویسندگان
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد، گروه اقتصادکشاورزی
دانشجوی دکتری دانشگاه فردوسی مشهد، گروه اقتصاد کشاورزی
چکیده
امروزه یکی از هدف های اصلی سیاست گذاران، ارتقای کیفیت زندگی و افزایش سطح رفاه جامعه است و یکی از شاخصهای اصلی سنجش پیشرفت کشورها، شاخص رفاه آن کشور میباشد . شاخص رفاه تابعی از متغیرهای مختلفی در طول زمان است که توسط محققان و موسسات مختلف از جمله موسسه لگاتیوم ارایه گردیده است. تحقیق حاضر سعی دارد با استفاده از مدل لاجیت ترتیبی و با توجه به رتبهبندی کشورها توسط موسسه لگاتیوم به چهار گروه کشورهای با رفاه پایین، رفاه پایینتر از متوسط، رفاه بالاتر از متوسط و رفاه بالا، به بررسی اثرات متغیرهای موردنظر بر شاخص رفاه برای سال 2015 بپردازد . متغیر وابسته سطح رفاه کشورها است که در چهار گروه مورداشاره مطابق با تقسیمبندی موسسه لگاتیوم، برای 142 کشور ارایه شده است . متغیرهای توضیحی منتخب نیز شامل زیر شاخصهای اقتصادی، کارآفرینی، حکومت، آموزش، سلامت و سرمایه های اجتماعی میباشد. نتایج تحقیق با توجه به تایید شدن آزمون رگرسیون های موازی نشان داد که تمامی متغیرها به جز زیر شاخص آموزش، اثر مثبت و معنی داری بر شاخص رفاه دارند.همچنین مقدار اثر نهایی در زیر شاخص سلامت دارای بیشترین مقدار است و نشان می دهد که توجه کشورها به این زیر شاخص، جهت افزایش رفاه کلی یک جامعه از اهمیت بیشتری برخوردار استکلیدواژه ها
رفاه، شاخص لگاتیو ، لاجیت ترتیبی.مقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.