بهره برداری بهینه ریزشبکه در حضور برنامه پاسخ گویی بار نرخ های زمان- واقعی با استفاده از الگوریتم کلونی مصنوعی زنبور عسل با تابع انتخاب اصلاح شده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله تحقیقات نوین درسیستم های قدرت هوشمند، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EPS-8-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام کمالی نیا

کارشناس ارشد برق، شرکت سهامی برق منطقه ای خوزستان، اهواز، ایران

چکیده

ریزشبکه یکی از جدیدترین فناوری ها در سیستم های قدرت می باشد. بهره برداری بهینه از ریزشبکه ها به معنای توزیع بهینه منابع توان در طول ساعات شبانه روز می باشد. از برنامه پاسخ گویی بار نرخ های زمانی- واقعی برای انتقال بخشی از بار در طول ساعات مختلف استفاده می شود. برای تامین بار الکتریکی، از واحدهای تولید پراکنده شامل واحدهای بادی، فتوولتاییک و دیزل استفاده شده است. بهره برداری بهینه از ریزشبکه به صورت یک مسیله بهینه سازی در سه حالت مدلسازی شده است: توزیع اقتصادی بار، توزیع آلایندگی و توزیع ترکیبی اقتصادی- آلایندگی، تابع هدف مسیله برای سه حالت فوق به ترتیب عبارتند از حداقل سازی هزینه واحدهای تولید پراکنده، حداقل سازی انتشار آلایندگی و حداقل سازی مجموع هزینه شامل هزینه واحدهای تولید پراکنده و هزینه آلایندگی، برای حل مسیله بهینه سازی، از روش جدیدی با نام الگوریتم کلونی مصنوعی زنبور عسل با تابع انتخاب اصلاح شده (MCF-ABC) استفاده شده است. این روش نسخه ای بهبود یافته از الگوریتم اصلی کلونی مصنوعی زنبور عسل (ABC) می باشد. شبیه سازی بر روی یک ریزشبکه نمونه در محیط MATLAB انجام شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که برنامه پاسخ گویی بار نه تنها بار پیک را کاهش داده و ضریب بار را افزایش می دهد، بلکه با کاهش هزینه و آلاندگی، عملکرد ریز شبکه را بهبود می بخشد. نتایج نشان می دهد که استفاده از مدل توزیع ترکیبی اقتصادی- آلایندگی منجر به پاسخ هایی بهتر برای ریزشبکه شده است. همچنین نتایج بیان گر این است که روش MCF-ABC می تواند با کاهش هزینه و آلایندگی، عملکرد ریزشبکه را بهبود بخشد و بنابراین کارایی بالاتری نسبت به روش ABC داشته است.

کلیدواژه ها

ریزشبکه، بهره برداری بهینه، برنامه پاسخ گویی بار، توزیع ترکیبی اقتصادی- آلایندگی، الگوریتم کلونی مصنوعی زنبور عسل با تابع انتخاب اصلاح شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.