بررسی تاثیر زاویه نیروی مغناطیسی بر انتقال حرارت درون یک محفظه پرشده از نانوسیال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EEDJ-5-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

محمد قلم باز

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

چکیده

هدف ازانجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر زاویه نیروی مغناطیسی بر انتقال حرارت درون یک محفظه مربعی شکل پرشده از نانوسیال می باشد. محفظه به شکل مربعی بوده و نانوذرات به شکل همگن درون محفظه پراکنده شده اند. دیواره های بالا و پایین به صورت عایق حرارتی و دمای دیواره عمودی سمت چپ بیشتر از دیواره عمودی سمت راست میباشد. معادلات حاکم بر جریان و انتقال حرارت نانوسیال با استفاده از روش شبکه لاگرانژی-اویلری (ALE) ارایه شده و سپس به شکل بیب9عد خود انتقال یافتند. معادلات به دست آمده با استفاده از روش المان محدود حل شدند. صحت نتایج به دست آمده در مقایسه با پژوهشهای معتبر پیشین آزموده شده است. نتایج نشان داد میدان مغناطیسی میتواند موجب افزایش و یا کاهش انتقال حرارت شود. تاثیر حضور میدان مغناطیسی با پارامترهایی از قبیل زاویه میدان مغناطیسی و عدد هارتمن سنجیده میشود. افزایش زاویه میدان مغناطیسی از 0 درجه (در جهت محور افقی) سبب افزایش انتقال حرارت میشود. این امر به جهت تغییر در رژیم جریان درون محفظه به واسطه تغییر در زاویه میدان معناطیسی صورت میپذیرد. با رسیدن به زاویه 30 درجه انتقال حرارت به بیشینه خود میرسد و با افزایش مجدد زاویه میدان مغناطیسی، انتقال حرارت کاهش خواهد یافت. رسیدن به زاویه 90 درجه نتایجی مشابه با زاویه 0 درجه را نشان میدهد.

کلیدواژه ها

محفظه بسته، نانو سیال، نیروی مغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.