افت تحصیلی دانشجویان رشته بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_DSME-7-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهراد پورمحمدی

گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.

گوهر کمی

گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت؛ دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان ، ایران.

سجاد رحیمی پردنجانی

دانشجوی دکترای اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات علوم و فناوریهای بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.

چکیده

مقدمه و هدف: افت تحصیلی خسارات جبران ناپذیری بر نظام آموزشی، جامعه و خانواده دانشجویان وارد کرده و باعث سرخوردگی، احساس حقارت، بی کفایتی، خودپنداری منفی دانشجویان می شود. هدف این مطالعه تعیین فراوانی و عوامل موثر بر افت تحصیلی دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان بود. روشها: در این مطالعه مشاهدهای، توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 150 دانشجو از سه رشته بهداشت؛ عمومی، محیط و حرفهای به روش تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه استاندارد بین آنها توزیع گردید. پس از تکمیل و جمع وری پرسشنامه ها، دانشجویان برحسب معدل و ترمهای مشروطی به 2 دسته؛ دارای افت تحصیلی و فاقد افت تحصیلی تقسیم شدند. داده ها در نرم افزار SPSS 22 ثبت و با استفاده از آزمونهای کای دو ، t مستقل و آنالیز واریانس و در سطح معناداری (p=0/05) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.یافته ها: میانگین سنی دانشجویان 22/77 ± 3/4 و شیوع افت تحصیلی %12/7 که بالاترین میزان آن در خانمها (%14/14) و در رشته بهداشت عمومی (%14/3) مشاهده شد بین افت تحصیلی با وضعیت تاهل، ترم و مقطع تحصیلی، معدل دیپلم، فاصله محل سکونت تا دانشگاه، نحوه انتخاب رشته، حضور فیزیکی در کلاس ها و دقت و تمرکز دانشجویان ارتباط معنادار مشاهده شد.نتیجه گیری: با توجه به شیوعنسبتا بالای افت تحصیلی و عوامل موثر بر آن لازم است اقدامات مناسبی جهت ایجاد انگیزه و افزایش دقت و تمرکز دانشجویان در کلاس، تهیه امکانات رفاهی و از همه مهمتر تجدید نظر در معیارهای جذب دانشجو به عمل آید.

کلیدواژه ها

افت تحصیلی، دانشجویان بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.