تجارب مشکلات کارآموزی در عرصه دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان: رویکرد کیفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_DSME-5-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه عابدینی

گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

کوروش خانی

مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

مجید نجفی اصل

گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

حسین مربی

مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.

افسانه کرمستجی

دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس،ایران.

چکیده

مقدمه و هدف: دانشآموختگان رشته علوم آزمایشگاهی پس از فراغت از تحصیل، با انجام روشهای رایج آزمایشات بالینی به ارتقای سالمت جامعه خدمت خواهند کرد. برای انجام این مهم دانشجویان فوق باید دانش و مهارت الزم را در دوره کارآموزی، کسب نمایند. مشکالت مختلفی باعث کاهش کارایی کارآموزی در عرصه دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی میشود. شناسایی و حل این مشکلات برای تقویت کارایی این واحد ضروری است. پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب مشکلات کارآموزی در عرصه دانشجویان علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با رویکرد کیفی انجام گرفت.روشها: این پژوهش یک مطالعه با رویکرد کیفی و روش آنالیز محتوا است. در طی این پژوهش مجموعا 20 نفر از مدرسین، کارآموزان و فارغالتحصیالن علوم آزمایشگاهی، شامل 14 نفر زن و 6 نفر مرد به صورت مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمعآوری و با روش تحلیل محتوای قیاسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: تجزیه و تحلیل یافته ها منجر به ظهور پنج درونمایه گردید که عبارت بودند از: ارزیابی سر فصلهای کارآموزی، انتظارات از کارآموزی، انگیزه دانشجویان از حضور در کارآموزی، ارزشیابی دانشجو و مدیریت و برنامه ریزی کارآموزی.نتیجه گیری: طرح کارآموزی در عرصه اگر چه برای هدف ارتقای مهارت و استقلال دانشجو برای ارایه خدمات در بخشهای مختلف آزمایشگاه مناسب است و دیدگاه کلی مربیان و دانشجویان نسبت به آن مثبت است، اما به نظر میرسد در اجرا، مشکلاتی دارد که باید مورد توجه مسوولین قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کارآموزی در عرصه، پژوهش کیفی، دانشجو، علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.