سال انتشار: 1398
کد COI مقاله: JR_DPMK-9-4_003
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 331
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله برنامه ریزى سایتهاى داراى پتانسیل اسکان موقت در مقیاس شهرى با روشAHPدر شهر قم
چکیده مقاله:
زمینه وهدف: با توجه به قرار گرفتن ایران در کمربند لرزه اى آلپ-هیمالایا و براساس تجربه هاى متعدد زلزله در نقاط شهرى و روستایى و در اقلیمهاى مختلف کشور، اهمیت وجود برنامه بازسازى پیش از سانحه آشکار است. شهر قم از جمله پهنه هاى درمعرض خطر زیاد (آیین نامه 2800 ) در کشور ایران است. از طرفى تجربه اسکان موقت در زلزله در نقاط جمعیتى متمرکز و کلانشهرها در دهه هاى اخیر وجود ندارد و این امر به کار بردن تجربه هاى قبلى در مناطق روستایى و شهرهاى کم جمعیت و پراکنده را ناکارآمد مى کند. روش: روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش، روش ترکیبى کمى-کیفى با شیوه توصیفی- تحلیلی از نوع مطالعات میدانى و پیمایشی است.همچنین در راستاى جمع آورى داده ها از ابزار مطالعات کتابخانه اى و مشاهده، بررسى اسناد و مصاحبه با مسیولین و متخصصین و نیز بررسى نقشه ها و اسناد فرادست استفاده شده است. یافته ها: برنامه ریزى جامع اسکان موقت شهر قم باید براساس پایگاه داده جامع و قابل اعتماد و با درنظر گفتن ویژگىهاى جمعیتى از نظر کمى و کیفى در مقیاسهاى مختلف شهرى، مناطق شهرى و محلى تدوین گردد.همچنین براى استفاده از ظرفیت زایرسرا و فضاهاى باز شهرى، علاوه بر بررسى و تعیین دقیق تعداد و ظرفیت آنها، نیازمند ارایه یک طبقه بندى در آنها براساس شاخصهاى اسکان موقت است تا در مرحله برنامه ریزى امکان سنجش ظرفیت واقعى اسکانهر قطعه کاربرى مشخص باشد. نتیجه گیرى: در نتیجه این پژوهش براساس شاخصهاى اسکان موقت استخراج شده از متون تخصصى و تجربههاى جهانى، گزینه هاى داراى پتانسیل اسکان در شهر قم درهشت دسته مشخص گردید. در ادامه با بررسىهریک از این گزینه ها، ظرفیت و مکانهریک به تفکیک مناطق هشت گانه شهر قم طبقه بندى شد. در پایان نیز با مقایسه زوجى این آلترناتیوها براساس شاخصهاى موجود، نسبت به اولویت بندى آنها اقدام شد. پروژههاى تکمیلى در مقیاس مناطق شهرى و محلى نیز به ترتیب اولویت در جدولى ارایه شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_DPMK-9-4_003 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/991219/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:متکی، زهیر و حاج ابراهیم زرگر، اکبر و خورشیدیان، عبدالمجید و میرقاسمی، سیدمسعود،1398،برنامه ریزى سایتهاى داراى پتانسیل اسکان موقت در مقیاس شهرى با روشAHPدر شهر قم،https://civilica.com/doc/991219
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، متکی، زهیر؛ اکبر حاج ابراهیم زرگر و عبدالمجید خورشیدیان و سیدمسعود میرقاسمی)
برای بار دوم به بعد: (1398، متکی؛ حاج ابراهیم زرگر و خورشیدیان و میرقاسمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی آسیب پذیری غیرکالبدی در مقیاس محله بعد از تجربه بازسازی پس از زلزله با رویکرد کیفی (نمونه موردی: محله قدغون بروجرد)
- بررسی تحلیلی انواع دوام لرزه ای و آثار مخرب آن بر سازه ها و پراکنش دوام لرزه ای شتابنگاشت های ایران
- بررسی موانع اجرای استراتژی در شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان بر اساس مدل هفت اس مکینزی
- Investigating the impact of Environment Dynamic on Strategic innovation: focused the intermediation role of Strategic flexibility
- تعیین تاثیر نوآوری خدمات برعملکرد محصول جدید با نقش تعدیلگری قابلیت اتصال به بازار و آشفتگی بازار
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- آسیب شناسی نظام برنامه ریزی. مروری بر تحولات نظام برنامه ریزی در ایران
- بررسی پایداری شبکه ارتباطات کشور در شرایط بحران
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.