تاثیر پارامترهای فرایند GTAW بر ریزساختار و سختی نواحی مختلف جوش فولاد زنگ نزن فریتی 409

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و چهارمین کنفرانس ملی آزمایشهای غیرمخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI15_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جوشکاری، گروه مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

رضا دهملایی

استادیار گروه مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سجاد وهابی

دانشجوی کارشناسی ارشد جوشکاری، گروه مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالحسین ساعدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جوشکاری، گروه مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

فولاد زنگ نزن فریتی 404 به دلیل مقاومت خوب درمقابل خوردگی کاربردهای متنوعی را در صنایع مختلف ازجمله درساخت اگزوز اتومبیل دارد. در این پژوهش اثرفلزات پرکننده مختلف وحرارت های ورودی مختلف به ریزساختار وسختی نواحی مختلف جوش فولاد زنگ نزن فریتی 404 مورد بررسی قرارگرفته است. بدین منظور ابتدا جوشکاری نمونه ها با روش GTAW و 3 فلز پر کننده ER316L,ER309L و ER2209 انجام گردید. سپس جهت بررسی تاثیرحرارت ورودی نمونه ها از 3 شدت جریان 75، 85 و 95 آمپر با استفاده از فلز پرکننده ER2209 استفاده گردید. جهت مطالعه ریزساختار نواحی مختلف جوش ازمیکروسکوپ نوری استفاده گردید. همچنین جهت سختی سنجی از سختی سنجی ویکرزکمک گرفته شد. نتایج نشان دادکه اتصال با فلزپرکننده ازجنس فولاد زنگ نزن دو فازی دارای بیشترین سختی و اتصال با فلز پرکننده از جنس فولاد زنگ نزن آستنیتی ER316L دارای کمترین سختی می باشد. همچنین با افزایش حرارت ورودی اندازه دانه ها در ناحیه متاثر از حرارت و فلز جوش هم نمونه ها افزایش یافته وسختی فلز جوش به میزان جزئی کاهش یافته است .

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن فریتی،حرارت ورودی،نوع فلز پرکننده،ریز ساختار میکروسکوپی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.