تشخیص تقلب بانکی با استفاده از مکانیرم های داده کاوی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کسب و کارهای نوین و هوشمند داده کاوی و پردازش تصاویر
  • کد COI اختصاصی: IDMEC01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عسکرپور

گروه کامپیوتر، دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، کرمان، ایران

فهیمه خسروشاهی

گروه حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، کرمان، ایران

چکیده

امروزه بیشتر فعالیت های انجام شده در حوزه بانکی یه صورت آنلاین انجام می شود و بیشتر خدمات مالی به مشتریان در بستر وب و اینترنت انجام می شود. امروزه بیشتر بانک ها برای ارایه خدمات به مشتریان خود از بانکداری الکترونیک استفاده می نمایند و این موضوع باعث شده در هزینه ها صرفه جویی شده و کارایی روش های انتقال مالی را بهبود دهد. یکی از چالش های مهم بانکداری الکترونیک وجود فرآیند تقلب و پولشویی در بانکداری است و می تواند اقتصاد یک کشور را با چالش مواجه سازد از این جهت شناسایی تراکنش های مبتنی بر پولشویی و تقلب بانکی یکی از روش های مهم برای ایجاد شفافیت در سیستم های مالی و بانکداری است. یکی از روش های تشخیص تقلب و پولشویی استفاده از روش های دادهکاوی و یادگیری ماشین است که می تواند برای تشخیص الگوی تراکنش های تقلبی استفاده شود. در این پژوهش برای تشخیص تقلب و پولشویی در سیستم بانکی تلاش شده تا با استفاده از محیط وکا الگوریتم های مختلف داده کاوی برای تشخیص تقلب مورد پیاده سازی قرار گرفته شوند و یک مقایسه بین آنها ارایه شود. نتایج پژوهش نشان می دهد با توجه به آزمایشات در محیط وکار بیشترین شاخص حساسیت را جنگل تصادفی دارد و بیشترین شاخص صحت نیز مرتبط با درخت تصمیم گیری است و شبکه بیزین دارای کمترین حساسیت و صحت برای تشخیص تقلب بانکی است

کلیدواژه ها

تقلب، پولشویی، بانکداری، داده کاوی، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.