نقش مدیریت هوشمند فشار در شبکه توزیع آب و تاثیر آن بر میزان هدر رفت واقعی (مطالعه موردی شهر ازنا)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدر رفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA02_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کرم وند

رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل ، شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان،

محسن عادلی

مدیر دفتر مدیریت مصرف و آب بدون درآمد، شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان،

چکیده

شبکه های آبرسانی به عنوان یک سیستم هیدرولیکی انتقال و توزیع آب همواره در کانون توجه محققین قرار دارد. عامل انتقال آب در شبکه ها اختلاف انرژی( هد فشاری) است. اما در اثر اضافه فشار شبکه، پدیده نامطلوب نشت که ارتباط مستقیم با فشار دارد بروز میکند. نشت همواره باعث کمبود در منابع آب شده و پرداخت هزینه های پمپاژ، تصفیه و انتقال آب را بر تولید کننده تحمیل و آب را از چرخه مصرف خارج مینماید. کنترل میزان نشت، یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع آب در دسترس است. مدیریت فشار شبکه به عنوان کاراترین و ساده ترین روش در میان روشهای کاهش نشت به شمار می رود. برای اجرای این روش ابزارهایی وجود دارد که می توان به انتخاب صحیح محل احداث مخازن ذخیره، اجرای طرح ناحیه بندی فشار(زون فشار)، کنترل پمپاژ، کنترل سطح آب در مخازن ذخیره، احداث حوضچه های تعدیل فشار و استفاده از شیر های کنترل جریان و فشار اشاره نمود. مدیریت هوشمند فشار در شبکه توزیع آب علاوه بر کنترل و عرضه فشار شبکه با توجه به میزان تقاضا، سبب کاهش هزینه های تولید،کاهش میزان نشت های زمینه،کاهش تعداد حوادث و اتفاقات و کاهش میزان مینیمم جریان شبانه می شود(وزارت نیرو،.(1391

کلیدواژه ها

مدیریت هوشمند فشار، شیر فشار شکن، نشت، مینیمم جریان شبانه،تعدیل فشار، نقطه بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.