راهکار تصفیه بیولوژیکی فاضلاب شهری برای آبیاری مزارع کشاورزی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدر رفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1972
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام موحد

کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، شرکت فاضلاب تهران،

سودابه ایمانی

کارشناسی ارشد محیط زیست، سازمان محیط زیست شهر مازندران،

زینب آشوری

کارشناسی ارشد محیط زیست-HSE ، شرکت فاضلاب تهران

چکیده

با توجه به قرار گرفتن در سال های خشکسالی و کمبود منابع آبی اهمیت استفاده درست از منابع و به کارگیری آب های نامتعارف همچون فاضلاب شهری دوچندان شده است. بیشترین کاربرد پساب تصفیه شده در عملیات آبیاری می باشد. به طور کلی از مهمترین اهداف تصفیه فاضلاب ها می توان به کنترل آلودگی محیط زیست، جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی و مزمن، حفظ زیبایی محیط زیست و امکان استفاده مجدد از پساب و حفظ فضای سبز شهرها و توسعه کشاورزی در حاشیه شهرها با استفاده از فاضلاب تصفیه شده اشاره کرد. آب های حاصل از پساب و فاضلاب ها حاوی ازت و فسفر و مواد مغذی فراوان برای گیاهان هستند که برای آبیاری زمین های کشاورزی علاوه بر کاهش هزینه آب مصرفی بسیار مفید خواهد بود. رشد روزافزون جمعیت و افزایش تقاضا موجب تولید هر چه بیشتر فاضلاب و پساب شده است بنابراین لازم است روش های نوینی جهت تصفیه و بکارگیری آن در صنعت, کشاورزی و تغذیه مصنوعی و... به کار گرفته شود. فرایند تصفیه بیولوژیکی مهمترین مرحله در تصفیه فاضلاب به شمار می رود .سیستم های تصفیه بیولوژیکی، محیط های زنده باکتریایی هستند که با مصرف مواد مغذی فاضلاب، آلودگی آن را از بین می برند. نقش یک واحد تصفیه بیولوژیکی در واقع فراهم نمودن شرایطی مناسب برای رشد بیولوژیکی باکتری ها جهت حذف آلودگی است. هدف از این تحقیق بررسی راهکار تصفیه بیولوژیکی فاضلاب شهری برای آبیاری مزارع کشاورزی می باشد.

کلیدواژه ها

تصفیه بیولوژیکی، فاضلاب شهری، آبیاری، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.