مدیریت تقاضای آب با استفاده از جداسازی انشعابات فضای سبز شهرداری از آب شرب شهری بندرعباس ( مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدر رفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین قصمی

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب، شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان،

علاء امیریان نژاد

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان،

هانیه زیدآبادی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرزی ، شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان،

پریسا باغستانی

کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست ، شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان،

چکیده

آب یکی از بزرگترین چالشهای قرن حاضر است. در گذشته مشکلات و مسائل در مقیاس محلی مطرح بود، اما اکنون مشکلات در مقیاس ملی و حتی جهانی بروز میکند. مقدار آب تجدید شوندهکه کره زمین هماکنون دریافت میکند، معادل همان میزان ثابتی است که هزاران سال پیش، دریافت مینموده است لذا مقدار سرانه مصرف آب به شدت در حال افزایش است. در دهه های اخیر با توجه به وقوع پدیده خشکسالی،کاهش میزان بارندگی و افت شدید سطح ذخایر تامین کننده آب بسیاری از شهرهای استان هرمزگان را در وضعیت بحرانی و یا درآستانه بحران قرارداده است به نحوی که شهر بندرعباس به دلیل کمبود شدید آب در وضعیت بحرانی قرار گرفته است. شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان جهت جبران کمبود آب و تامین آب مورد نیاز شهروندان از راهکارهایی چون شیرین سازی آب دریا، استفاده از آبهای نامتعارف و از همه مهمتر انجام اقداماتی چون اعمال مدیریت فشار، جداسازی سامانه آبیاری فضای سبز شهرداری از آب شرب، نصب کاهنده های مصرف، کاهش تلفات در راستای مدیریت تقاضا و سازگاری با کم آبی بهرهجسته است. با ابلاغ مصوبات هفدهمین جلسه شورای عالی آبی مبنی بر جداسازی شبکه آبیاری فضای سبز شهرداری از آب شرب و بهداشتی در سال 1393 این شرکت برنامه قطع کامل انشعابات فضای سبز شهرداری از آب شرب را در دستور کار خود قرارداده است. در این بررسی مشاهده می گردد که نتایج حاصل از انجام این عملیات منجر به کاهش 60 درصدی میزان مصرف فضای سبز شهرداری گشته است.

کلیدواژه ها

مدیریت تقاضا، کاهش مصرف، آب شرب ، فضای سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.