انجام اقدامات اصلاحی به منظور مدیریت شبکه و تاثیر آن بر کاهش میزان آب بدوندرآمد (مطالعه موردی شهر دستجرد)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدر رفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر امامی

دانشجوی دکتری، رییس هیات مدیره شرکت مدیسه سامان

حسن فرمانی انتظام

دانشجوی دکتری، مدیر دفتر مدیریت مصرف و مطالعات کاهش آب بدون درآمد شرکت آب و فاضلاب استان قم

علی جان صادق پور

دکتری، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم

محسن یوسفی

کارشناس دفتر مدیریت مصرف و مطالعات کاهش آب بدون درامد شرکت آب و فاضلاب استان قم

چکیده

در سالهای اخیر کاهش هدررفت آب در شبکه های آبرسانی به عنوان یکی از راهبردی ترین و اقتصادی ترین راه های مدیریت مصرف، حفظ منابع آبی موجود و مقابله با کم آبی در کشور مطرح شده است. موضوع آب بدوندرآمد و نشت در سیستم های آبرسانی و شبکه توزیع آب شهری از مواردی است که در سه دهه اخیر در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته است که با عنایت به کمبود منابع آب در اکثر شهرهای کشور به عنوان یک ضرورت مورد توجه میباشد. فلذا با توجه به اهمیت محاسبه و کنترل میزان آب بدون درآمد، ارائه راهکار جهت کاهش آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. لذا در این تحقیق یکی از شهرهای استان قم به عنوان منطقه مورد مطالعه جهت ارزیابی انتخاب گردید. نتایج این مطالعات نشان داد که مقدار هدررفت آب در شهر دستجرد برابر 41/76 درصد از آب ورودی به شبکه میباشد که از این مقدار 5/82 درصد سهم هدررفت ظاهری و 34/53 درصد سهم هدررفت واقعی میباشد. بر این اساس در نهایت پیشنهاداتی به منظور کاهش میزان هدررفت آب ارائه گردید که مهمترین آنها اقدام جهت نشتیابی از کل شبکه میباشد. در نهایت مشخص گردید که با هزینه 426 میلیون ریال در یک سال جهت انجام نشت یابی خطوط انتقال، شبکه توزیع و انشعابات، از هدررفت 72 درصد از میزان آب تلف شده، میتوان جلوگیری نمود که این اقدامات اصلاحی سبب کسب درآمدی حدود 740 میلیون ریال پس از یک سال برای شرکت آب و فاضلاب میگردد.

کلیدواژه ها

آب بدون درآمد، شبکه توزیع آب شهری، هدررفت آب، نشت یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.