جایابی بهینه و تعیین ظرفیت مزارع بادی به منظور کاهش هزینه های تولید توان الکتریکی نیروگاه های موجود در شبکه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE04_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیهان میرزایی

کارشناس ارشد مهندسی برق قدرت، دانشگاه علوم تحقیقات تهران (واحد خراسان رضوی)

علی اصغر شجاعی

استادیار (گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور)

چکیده

مطالعات بسیاری بر روی جایابی بهینه و تعیین بهترین ظرفیت برای کارایی هرچه بیشتر از نیروگاه های بادی انجام گرفته است. با توجه به اهمیت و مزیت های استفاده از انرژی های تجدید پذیر تحقیقات بسیاری برای استفاده کارآمد از این نوع انرژی در تولید انرژی الکتریکی انجام گرفته است. در این پایان نامه یک شبکه استاندارد IEEE مورد مطالعه قرار می گیرد. سپس 3 نیروگاه بادی به شبکه اضافه شده است . در این پایان نامه به جایابی بهینه نیروگاه بادی و تعیین ظرفیت آن به منظور کاهش هزینه نیروگاه های موجود در شبکه پرداخته می شود. به این معنی که در شبکه 57 باسه تعدادی نیروگاه سوخت فسیلی وجود دارند که برای تامین توان الکتریکی مقدار مشخصی سوخت مصرف می کنند. هدف اضافه کردن 3 نیروگاه بادی به شبکه و بهینه سازی نیروگاهها به هدف به حداقل رساندن میزان هزینه نیروگاهها که ناشی از مصرف سوخت بمنظور تامین انرژی الکتریکی لازم است، می باشد. الگوریتم مورد استفاده برای دستیابی به جواب بهینه، الگوریتم ژنتیک می باشد. و برنامه نویسی های انجام گرفته بوسیله نرم افزارهای MATLAB/MATPOWER انجام شده است. با توجه به اینکه در این مقاله از الگوریتم ژنتیک بهبود یافته استفاده شده است، این مقادیر کاهش هزینه ها نسبت به تمامی موارد مطالعاتی پیشین بهبود چشم گیری داشته است.می توان با در نظر گرفتن اهداف مختلف دیگر مانند افزایش پایداری ولتاژ،افزایش قابلیت اطمینان، کاهش تراکم خط و... تاثیر بهینه یابی خود را افزایش داده و باعث افزایش کارایی حضور نیروگاههایی با انرژی های تجدید پذیر در شبکه گردد.

کلیدواژه ها

مزارع بادی، تابع ارزیاب، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.