مروری بر بازیابی اطلاعات زمانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهنگ پدیداران مقدم

استادیار،گروه کامپیوتر، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین

امین قربانی ایزدی

دانشجو کارشناسی ارشد نرم افزار ، موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

چکیده

در بازیابی اطلاعات زمانی یکی از مباحث پرطرفدار در سالهای اخیر بوده است که مورد توجه بسیاری بوده است. هدف از این نوع بازیابی، افزایش کارآمدی آندسته از روشهای بازیابی اطلاعاتی است که منبای کار آنها بر اساس استخراج اطلاعات زمانی از اسناد و جستار هاست. در این تحقیق، ابتدا تحقیقات صورت گرفته در زمینه بازیابی اطلاعات زمانی را مرور می کنیم و ضمن ارائه یک چشم انداز کلی، تحقیقات مرتبط با این موضوع را گروه بندی می کنیم و سپس نقش هر گروه را در پیشبرد مبحث بازیابی اطلاعات زمانی شرح داده و همچنین رویکردهای ارائه شده در مقالات مختلف را با هم مقایسه می کنیم. هدف از گردآوری این تحقیق، ارائه یک دیدگاه منسجم ، مباحثه پیرامون مباحث باز و همچنین ارائه پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده است. با وجود پیشرفت های چشمگیر، این حوزه فاقد یک آرایش سیستماتیک از اقدامات قبلی بوده و آخرین دستاوردهای علمی نیز در آن گنجانده نشده است . علاوه براین، تاکنون هیچگونه سیستم بازیابی اطلاعات زمانی با پروتکل انتها به انتها که بتواند روند استخراج اطلاعات زمانی را بهبود بخشد ساخته نشده است. هر اسناد حاوی اطلاعاتی هستند که کاربردهای گوناگونی دارند که از جمله آنها می توان به سیستم های پرسش و پاسخ (به اختصار QA)، سیستم های بازیابی اطلاعات (به اختصار IR)، و سیستم توصیه گر، اشاره کرد. جهت استفاده از این اطلاعات، بایستی روشی برای بازیابی این اطلاعات از این اسناد ( که در قالب زبان طبیعی نوشته شده است)، تدوین گردد. اطلاعات انواع مختلفی دارند ( بعنوان مثال: اطلاعات زمانی، اطلاعات مکانی و اطلاعات نقش معنایی) که هر یک از آنها با روش های مختلفی قابل بازیابی هستند. در این مقاله، مطالعات مربوط به بازیابی اطلاعات زمانی و همچنین موضوعات مرتبط با آن از قبیل مرز وظائف بازیابی اطلاعات زمانی ، تاریخچه زبان حاشیه نویسی و وظائف مشترک ، ، برنامه های کاربردی که از این اطلاعات استفاده می کنند، و معیارهای ارزیابی مورد بررسی قرار می گیرند. تاریخچه وظائف مربوط به بازیابی اطلاعات زمانی به زمان دوری بر نمی گردد، با اینحال مطالعات بسیاری وجود داردند که روشهای متعددی در این خصوص مطرح کرده اند. در این مقاله پس از بررسی، بهترین رویکرد بازیابی اطلاعات زمانی مشخص می شود و همچنین پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده ارائه می گردد

کلیدواژه ها

زبان حاشیه نویسی، اطلاعات زمانی، بازیابی اطلاعات زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.