ریخت شناسی داستان آرزوهای بزرگ اثر چارلز دیکنز، بر اساس الگوی ولادیمیر پراپ
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی پژوهش های کاربردی در مطالعات زبان
- کد COI اختصاصی: ELSCONF07_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1809
نویسندگان
دانشجوی دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان
چکیده
ریخت شناسی در مفهوم دانشی است که در حوزه مطالعات ادبی نخستین بار توسط ادیب، فیلسوف، حکیم و جهانگرد ایرانی ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی مطرح گردید، اما امروزه این علم، بنا به تحقیقات گسترده و اندیشه های حاکم بر آن، بنام مردم شناس روس؛ ولادیمیر پراپ طرح و بررسی میگردد. در ادبیات، ریختشناسی عبارت است از تحقیق در ساختارهای آثار ادبی و شناسایی اشکال و گونه های آنها که بر اساس اندیشه و الگوی پراپ در دهه اخیر بخشی از علم ادبی در داستان و اجزای آن است و قصه ها و داستان های کوتاه و حتی رمان ها را می توان بر اساس آن تحلیل نمود، اما عموما در قالب داستان های کوتاه این الگو مورد استفاده و بررسی قرار می گیرد. داستان آرزوهای بزرگ اثر نویسنده شهیر ادبیات انگلستان چارلز دیکنز، بر اساس زندگی کودکی بنام پیپ است که در حوزه اهمیت و مفهوم زندگی انسان ها پرداخته شده است. در این پژوهش نقد و بررسی داستان آرزوهای بزرگ بر اساس شخصیت ها و اجزای داستان، ویژگی ها، مکان و زمان حاکم بر آن و بر مبنای الگو پراپ صورت می پذیرد.کلیدواژه ها
ریخت شناسی، ادبیات داستانی، ادبیات انگلیسی، ولادیمیر پراپ، آرزوهای بزرگ، چارلز دیکنز.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.