مدیریت صحیح استفاده از بقایای گیاهی مزارع گندم و جو، نجات ثروتی که در آتش می سوزد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت پسماندها و پسابهای کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ESAO01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1956
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک لرستانی

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

فرشاد زندیان

کارشناس دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان

چکیده

همه ساله با پایان یافتن فصل برداشت مزارع گندم و جو و آغاز فصل کشت درمناطق مختلف کشور شاهد آن هستیم که کشاورزان جهت سهولت کار و اغلب ناآاگاهانه اقدام به آتش زدن بقایای کاه و کلش مزارع خود می کنند تا زمین آنها برای کشت بعدی آزاد شود هرچند جارسوزی خود دارای مزایای است و به کنترل برخی از آفات و بیماریها کمک می کند اما در نهایت زیان این عمل بیش از مزایای آن گزارش شده است چرا که جارسوزی باعث نابودی بافت خاک، موجودات مفیدمزارع، تغییر PHخاک و ... می شود از طرفی کشاورزیان برای تولید اینکاه و کلش هزینه های زیادی را پرداخت کرده اند بنابراین کشاورزان با حفظ این بقایا در سطح مزارع خود و یا جمع آوری آنها می توانند ازکاه و کلش در چرخه هایدیگر تولید استفاده نمایند. کاه و کلش در تولید کمپوست ، قارچ ، ورمی کمپوست ، افزایش مواد آلی خاک، کاهش فرسایش خاک ، افزایش رطوبت مزارعه، تولید کاغذ ، مقوا و ... کاربرد دارند آموزش کشاورزان در خصوص مزایای استفاده از بقایای گیاهی همچون کاه و کلش و تهیه صنایع تبدیلی در دسترس کشاورزان از جمله راه حلهای ساده هستند که مسئولین می توانند با فراهم آوردن این زمینه ها، شرایط را برای دست یابی به کشاورزی پایدار و تولید محصولات پاک و سالم مهیا نمایند.

کلیدواژه ها

کاه و کلش ، جارسوزی، کشاورزی پایدار، تولید محصول پاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.