روش شناسی تهیه طرح های توسعه اینده (راهبردی ساختاری): نمونه موردی بندرعباس
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین سمینار آینده پژوهی توسعه ملی ایران در بستر جغرافیا
- کد COI اختصاصی: FSNDRG01_159
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 385
نویسندگان
دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
برنامه ریزی شهری درایران به روش جامع تفصیلی درست از زمانی شروع شد که این شیوه به دلیل ناکارآمدی در حل معضلات شهری در خاستگاه اصلی اش به کنار نهاده شد و رویکردهای جدیدی با محوریت مردم و ذینفعان به وجود آمد، که برنامه ریزی راهبردی در آمریکا و طرح های ساختاری محلی در انگلستان از آن جمله اند. بنابراین وجود انتقادات به برنامه ریزی جامع در ایران ازهمان آغاز طبیعی بود. این انتقادات با حادتر شدن مسائل شهری و ناکارامدی برنامه ریزی در حل آنها بیشتر شدو باعث گردید حرفه مندان وتصمیم گیران در محتوا و فرآیند تهیه طرح ها تغییراتی به وجود آورند. اما این تغییرات نیز راه به جایی نبرد و ناچار وزارت مسکن و شهرسازی سابق با تشکیل کمیته های پیشنهاد تهیه طرح هایی با عنوا طرح های راهبردی ساختاری را ارائه نمود که تهیه طرح برای شهرهای برازجان، بندرعباس، قم و بوشهر از جمله نخستین نمونه هایی بود که با این شیوه تهیه وتصویب شد. با تهیه این طرح ها عملا گذر از برنامه ریزی جامع به برنامه ریزی راهبردی در تهیه طرح های شهری در ایران آغاز شد. این تحقیق با مورد پژوهی طرح راهبردی ساختاری شهر بندرعباس با روش تحلیل محتوا و اسنادی و کتابخانه ای سعی دارد براساس مورد پژوهی شهر بندرعباس روش و فرآیند تهیه طرح های راهبردی ساختاری در ایران را با روش شناسی و فرآیند پایه برنامه ریزی راهبردی مقایسه و تحلیل نماید. نتایج این تحقیق براساس مورد پژوهی شهر بندرعباس نشان می دهد که با وجود تغییر در محتوا و عنوان طرح های شهری، روش شناسی تهیه آنها همچنان خطی بوده و فرآیند تهیه طرح های راهبردی ساختاری منطبق با فرآیند پایه برنامه ریزی راهبردی نمی باشد.کلیدواژه ها
برنامه ریزی راهبردی، طرح راهبردی ساختاری، روش شناسی، شهر بندرعباسمقالات مرتبط جدید
- سرزندگی شهری: نوآوری در کاربرد روانشناسی رنگ– مطالعه موردی خیابان زریسف کرمان
- نقش مرکز محله در احیای هویت مکانی با تاکید بر مولفه های معماری بومی
- استراتژیهای سازگاری معماری با تغییر اقلیم
- بررسی ارتباط طراحی مدولار مسکن و انواع قالب بندی
- تحلیل انواع روشهای درونیابی با استفاده از داده های پهپادی (مطالعه موردی: بندهای آبخیزداری استان چهارمحالوبختیاری)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.