شناسایی واولویت بندی توانمندی های گردشگری شهری شهرستان املش با تاکید بر گردشگری پایدار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین سمینار آینده پژوهی توسعه ملی ایران در بستر جغرافیا
- کد COI اختصاصی: FSNDRG01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 484
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی رشت
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی رشت
چکیده
ایران از نظر جاذبه های گردشگری یکی ازده کشوراول جهان و از لحاظ آثار باستانی یکی از پنج سرزمین نخست جهان، به جهت جاذبه های اکوتوریسم و تنوع گونه های گیاهی و جانوری است. این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی توانمندی های گردشگری شهری املش با تاکید بر گردشگری پایدار انجام شده است. بدین منظور با استفاده از پرسشنامه به نظرخواهی از گردشگران ورودی به شهرستان املش پرداختیم. نمونه مورد بررسی شامل 150 گردشگر ورودی به شهر املش می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با بهره گیری از آزمون فردیمن مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون آماری نشان داد که بین شناسایی و اولویت بندی توانمندی های گردشگری شهرستان املش و جذب گردشگر رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین برنامه ریزی توسعه امکانات گردشگری شهری و توسعه پایدار شهری رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج حاصل از آزمون فردیمن در اولویت بندی جاذبه های شهر املش در جدول 21 نشان می دهد که خانه های قدیمی خاندان صوفی به عنون یکی از جاذبه های تاریخی، رتبه اول در بین جاذبه ها را به دست آورده است و جاذبه رودها جاذبه های طبیعی، تفریحی ومصنوعی و مزارع برنج جاذبه های طبیعی، تفریحی و مصنوعی، به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به دست آورده اند. و جاذبه امام زده غریب آقا جاذبه های مذهبی در رتبه آخر قرار گرفت و جاذبه های دیگر در رده های بعدی قرار گرفتند. بنابراین صنعت گردشگری شهری شهرستان املش نیازمند توجه هرچه بیشتر مسئولین به این پدیده و حفاظت و احیاء اماکن و پدیده های گردشگری شهری املش می باشد.کلیدواژه ها
گردشگری شهری، توسعه پایدار، شهرستان املش، گردشگری پایدارمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.