رابطه تعهد روانی با سطوح خودپنداره و عدالت سازمانی ادراک شده: مطالعه تطبیقی زنان و مردان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اجتماعی - روانشناختی زنان، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSPS-9-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن گل پرور

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان

زهرا جوادیان

کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی نقش سطوح خودپنداره و عدالت سازمانی ادراک شده بر تعهد روانی زنان و مردان اجرا شد. جامعه آماری پژوهش کارکنان چند سازمان دولتی بودند، که 305 نفر از میان آنها (215 مرد و 90 زن) به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار های اندازه گیری شامل مقیاس سطوح خودپنداره، پرسشنامه عدالت توزیعی، پرسشنامه های عدالت رویه ای و ارتباطی و پرسشنامه تعهد روانی بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی و آزمون t گروه های مستقل تحلیل شد. نتایج نشان داد که: 1- میان زنان و مردان در عدالت ارتباطی تفاوت معناداری وجود دارد. 2- برای مردان به ترتیب عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت ارتباطی با تعهد روانی آنها به سازمان ، و برای زنان، عدالت ارتباطی و عدالت رویه ای به ترتیب با تعهد روانی آنها دارای رابطه معنا دار هستند (P< 0.05). 3- با افزوده شدن سطوح خودپنداره در بلوک دوم برای مردان خودپنداره فردی و برای زنان خودپنداره ارتباطی دارای توان پیش بین معنادار برای تعهد روانی آنها هستند (P< 0.05). یافته های این پژوهش حاکی از آن است که برای زنان عدالت ارتباطی و خودپنداره ارتباطی اهمیت دارد، در حالی که برای تعهد روانی مردان، عدالت توزیعی و خودپنداره فردی مهم هستند.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی ادراک شده, خودپنداره, تعهد روانی, زنان, مردان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.