بررسی عوامل موثر بر ارتقا اجتماع پذیری در دانشکده های معماری با رویکرد روانشناسی محیطی (نمونه موردی: دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز )

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD06_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلرخ صامت

دانشجو کارشناسی ارشد معماری گروه معماری و شهرسازی ، دانشکده معماری، واحد علوم و تحقیقات تهران ،دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

سحر همتی

دانشجو کارشناسی ارشد معماری گروه معماری و شهرسازی ، دانشکده معماری، واحد علوم و تحقیقات تهران ،دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

راضیه لبیب زاده

استادیار گروه معماری و شهرسازی ، دانشگاه علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران

چکیده

بیان مسئله: به نظر می رسد روابط و مشارکت اجتماعی دانشجویان در دانشگاه ها کاهش پیدا کرده است و به دنبال آن تبادل اطلاعات بین رشته ای و انگیزه کار گروهی محدود تر شده است.هدف از تحقیق پیش رو تبیین عوامل موثر در ایجاد و ارتقا اجتماع پذیری در فضاهای آموزشی با تمرکز بر دانشکده های معماری با رویکرد روانشناسی محیطی است.روش تحقیق: جهت پاسخگویی به هدف بیان شده ، مفهوم فضای عمومی ،اجتماع پذیری در فضاهای آموزشی با استفاده از روش پیمایشی و مصاحبه و استدلال منطقی و مطالعات همبستگی و مطالعه تطبیقی دو مورد(دانشکده هنر و معماری علوم تحقیقات، دانشکده هنر و معماری هاشمی رفسنجانی-واحد تهران مرکز) مورد مطالعه قرار گرفته است.بر اساس یافته های این پژوهش سطح تعاملات اجتماعی تاثیر مستقیم بر سطح خلاقیت و روابط دوستانه دانشجویان دارد و همچنین منجر به تبادل اطلاعات بین رشته ای،حس تعلق به دانشگاه و انگیزه کار گروهی میشود. از این رو بررسی عوامل موثر بر ایجاد و ارتقا اجتماع پذیری در فضا های آموزشی بسیار مهم است.یافته های این پژوهش می تواند در مطالعات اصول طراحی فضاهای آموزشی موثر و مفید باشد. با توجه به نتایج به دست آمده وجود صفات اجتماعی، کالبدی، طراحی و روانشناسی محیط، در فضاهای جمعی دانشگاه میتواند شرایط لازم را برای افزایش سرزندگی خلاق و اجتماع پذیری را تسهیل کنند.

کلیدواژه ها

تعاملات اجتماعی ،دانشکده های معماری، فضای جمعی، روانشناسی محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.