تحلیل پیشرفته قاب سه بعدی با مقطع I شکل گرم نورد شده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD06_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما مسلمی پطرودی

گروه سازه، دانشکده عمران، واحد جامع قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران،

سیروس غلامپور

استادیار گروه عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه مهندسی عمران، قائمشهر، ایران،

چکیده

تحلیل پیشرفته به عنوان یک ابزار طراحی جایگزین برای روش سنتی طراحی مبتنی بر عضو به خوبی شناخته شده است. این مساله برای مهندسین سازه یک روش طراحی قابل اعتماد تر که دارای زمان طراحی کوتاه تری می باشد را فراهم می کند، زیرا نیازی به بررسی های ظرفیت عضو و یا مقطع بطور جداگانه وجود ندارد. به علاوه، با نشان دادن مد های شکست سازه، به طراح اجازه می دهد تا عواقب شکست را در نظر بگیرد. و در بیشتر حالت ها، استفاده از طراحی مبتنی بر سیستم با تحلیل پیشرفته منجر به کاهش وزن فولاد مصرفی می گردد. در تحلیل پیشرفته هر دوی غیر خطی بودن مصالح و هندسی محاسبه می شود. در میان تمام روش های تحلیل، تحلیل های پیشرفته بیشتر قادر خواهند بود تا رفتار و مقاومت نهایی سیستم سازه را پیش بینی کنند، زیرا تعاملات پیچیده بین اعضاء و توزیع مجدد بار پس از اولین جاری شدن به صراحت در نظر گرفته می شوند. هر زمانی که برای یک طراحی ساختمان در نظر گرفتن چندین ترکیب بار مورد نیاز است، مزیت استفاده از تحلیل های مرتبه اول این است که عکس العمل های داخلی (نیروی محوری((N، نیروی برشی((V، و لنگر(((M با توجه به ترکیب های مختلف بار می تواند بوسیله ی جمع آثار قوا محاسبه شود. با این وجود، این تنها به تحلیل های مرتبه اول محدود می شود. برای دستیابی به الزامات طراحی مرتبه دوم، عوامل توسعه ضروری است تا عکس العمل های داخلی تعیین شده بوسیله ی تحلیل های مرتبه دوم بمنظور محاسبه ناپایداری اعضاء (اثر (P-δ و ناپایداری قاب (اثر (P- بکار گرفته شود که نیاز به سعی بیشتر دارد. علاوه بر این، برای ساختمان های بلند، هنوز هم این رویکرد نیاز به توزیع های بار متعدد و هر توزیع نیاز به انجام تحلیل های خطی خواهد داشت و عوامل تشدید لنگر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. طراحی بوسیله ی تحلیل های پیشرفته (تحلیل های مرتبه دوم غیر الاستیک) که نیاز به بررسی تک تک اعضاء را مرتفع می سازد، از نظر قرار دادن عکس العمل ها مشابه تحلیل های الاستیک مرتبه دوم می باشد، زیرا بارها در زمان استفاده از تحلیل های غیر خطی نمی توانند اضافه شوند. بنابراین، تا هنگامی که بار ها نتوانند در زمان تحلیل های پیشرفته و تحلیل های الاستیک مرتبه دوم اضافه شوند، مزیت قادر بودن اضافه شدن عکس العمل های داخلی در زمان استفاده از تحلیل های مرتبه اول جبران نیاز محاسبه عوامل تشدید لنگر است.

کلیدواژه ها

تحلیل پیشرفته ، تنش پشماند ، اجزاء محدود ، غیر خطی هندسی ، غیر خطی مصالح ، ناپایداری غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.