پایش پساب در بخش کشاورزی راهکارهای اثرات سوء آن و چالش ها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی مدیریت پسماندها و پسابهای کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ESAO01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرناز بنی اعمام

کارشناس ارشد محیط زیست دفتر محیط زسیت و توسعه پایدار

افسانه اقدامی

کارشناس ارشد محیط زیست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار

چکیده

محدودیت منابع آب در کشورهای واقع در مناطق خشک و نیمه خشک یکی از مهمترین معضلات موجود در بخش کشاورزی است کاربرد پساب به عنوان یک منبع دائمی آب در کشاورزی علاوه بر تامین بخشی از نیازهای آبی این بخش باعث صرفه جویی و دوام منابع آبی موجود نیز می گردد علاوه براین وجود عناصر غذایی گیاهی در پساب، مصرف بی رویه کودها و سموم و بالطبع اثرات زیست محیطی استفاده ازانها را کاهش می دهد بکارگیری پساب در کشاورزی اگرچه فواید زیادی دارد ولی چنانچه بدون برنامه ریزی و مدیریت صحیح انجام پذیر می تواند اثرات اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی حادی را در پی داشته باشد لذا با مدیریت و بهینه نمودن فعالیتها نظیر افزایش راندمان آبیاری و بهبود آبیاری شبانه و بهینه کردن مصرف سموم و کود کشاورزی و تغییر روشهای آبیاری میتوان بار آلودگی پساب هارا کاهش داد برای کاهش پسابها راهکارهای مختلفی وجود دارد که دراین مقاله به برخی از آنها اشاره می شود.

کلیدواژه ها

پساب، استفاده مجدد از پساب، آلودگی ،عناصر سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.