طبقه بند نزدیک ترین همسایه، با ارزیابی زیر مجموعه های مبتنی بر سازگاری و انتخاب نمونه برای تشخیص خودکار سرطان پستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی برق و مکاترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICELE05_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد اعتمادان

دانشجوی ارشد مهندسی نرم افزار، دانشگاه غیرانتفاعی لیان بوشهر

موسی مجرد

استادیار، دانشگاه غیرانتفاعی لیان بوشهر

حسن ارفعی نیا

مربی، دانشگاه غیرانتفاعی لیان بوشهر

چکیده

سرطان پستان یکی از رایج ترین و کشنده ترین سرطان ها برای زنان است. تشخیص زودهنگام و درمان سرطان پستان می تواند شانس حیات بیماران را افزایش دهد. توسعه مدلهای طبقه بندی با دقت بالا یک وظیفه مهم در بخش انفورماتیک پزشکی است. الگوریتمهای یادگیری ماشین به طور گسترده ای برای ایجاد مدلهای طبقه بندی قوی و کارآمد استفاده میشوند. در این مقاله، یک مدل طبقه بندی هوشمند ترکیبی برای تشخیص سرطان پستان ارائه میکنیم. مدل طبقه بندی پیشنهادی شامل سه مرحله است: انتخاب نمونه، انتخاب ویژگی و طبقه بندی. در انتخاب نمونه، روش انتخاب نمونه فازی-ناهموار بر اساس ارزیاب گامای ضعیف برای حذف نمونه های نامناسب و غلط استفاده میشود. در انتخاب ویژگی، روش انتخاب ویژگی مبتنی بر سازگاری همراه با الگوریتم رتبه بندی مجدد به دلیل کارایی آن در کاوش فضای جستجو استفاده میشود. در فاز طبقه بندی مدل، الگوریتم نزدیکترین همسایگان فازی به کار میرود. از آنجا که این طبقه بندی به مقدار بهینه برای K همسایگان نیازی ندارد و دارای مقادیر اطمینان کلاس غنی تری است، این روش برای انجام وظیفه طبقه بندی استفاده میشود. برای آزمایش کارایی مدل طبقه بندی پیشنهادی ما از پایگاه داده سرطان پستان ویسکانسین (WBCD) استفاده کردیم. عملکرد با استفاده از شاخص های دقت طبقه بندی، حساسیت، ویژگی، معیار F، سطح تحت منحنی و آمار کاپا ارزیابی میشود. دقت طبقه بندی به دست آمده 99,7151٪ است که نتیجه بسیار مثبتی در مقایسه با آثار موجود است که از مجموعه داده های مشابه استفاده کردهاند.

کلیدواژه ها

داده کاوی، یادگیری ماشین – طبقه بندی، خوشه بندی، انتخاب ویژگی، مدل سازی داده ها، پیشبینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.