بررسی الگوی جراحت در مراجعین به اورژانس عدالتیان مشهد، ایران در سال 2016

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره سالانه طب اورژانس ایران
  • کد COI اختصاصی: EMERGENCYMED14_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Elham Nazari

Department of Medical Informatics, faculty of medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

Reza Akavan

Department of Emergency Medicine,faculty of medicine,Mashhad university of medical sciences,Mashhad,Iran

Hamed Tabesh

Department of Medical Informatics, faculty of medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

چکیده

مقدمه و هدف : آمار جراحت در سراسر جهان در حال افزایش است و باعث ضایعات جبران ناپذیر و هزینه های سنگین بر جامعهشود. استفاده از روشهای پیشگیری کننده در زمینه جراحت زمانی موثر خواهد بود که اطلاعاتی در مورد آن داشته باشیم. بنابراینمطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی جراحت و عوامل مرتبط با آن در مصدومین بیمارستان امام رضا در سال 2016 انجام شد.روش ها : در این مطالعه توصیفی –مقطعی اطلاعات دموگرافیک و عوامل مرتبط با جراحت در 6350 بیمار مراجعه کننده بهاورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا که در سال 2016 مراجعه کرده بودند گردآوری شد.جنسیت، نوع پذیرش، اولویت پذیرش،علت مراجعه، سازمان بیمه طرف قرارداد، سن و زمان مراجعه متغیرهای مورد توجه در این پژوهش بوده اند. داده ها در نرم افزارآماری spss نسخه 21 و با روش های آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج : نتایج این مطالعه نشان داد 76.4 درصد مراجعین را مردان، 98.3 درصد سطح دارای تریاژ غیرفوری، 75.6 درصد مراجعینبا جراحت در اندام فوقانی راست مراجعه کرده بودند. سن غالب بیمارا ن (69.4 درصد) بین 10 تا 20 سال بودند و اکثریت در ماه هایخرداد، تیر، مرداد مراجعه کرده بودند.نتیجه گیری : استفاده از اقدامات پیشگیرانه برای بروز جراحت در کشور ضروری است زیرا این مشکل قشر جوان و نیروی فعالجامعه را هدف قرار می دهد. با توجه به اهمیت درمان جراحت از منظرهای مختلف نظیر مسایل زیبایی، احتمال بروز عفونت، هزینههای اقتصادی روشهای مختلف ترمیم و... سیاستگذاران باید دوره های آموزشی جهت آگاه سازی و آموزش را اجرا کنند.

کلیدواژه ها

جراحت، مراقبت اورژانس، اپیدمیولوژی، عوامل موثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.