توسعه صنعت گردشگری ورزشی در سواحل چابهار با تاکید بر فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF05_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حافظ رضازاده

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

سیدعبداله داودی

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

چکیده

بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات جمعی، فعالیت گردشگری و توریست را در جهان با تحول عظیمی رو به رو ساخت وباعث شده این فعالیت به عنوان یکی از مهمترین عوامل درآمد کشورها محسوب شود، و به عنوان یک فعالیت بین المللی وتولید کننده در دنیا به حساب آید. در واقع فناوری اطلاعات و ارتباطات رابطه ناگسستنی با فعالیت گردشگری دارد. لذا هدفتحقیق حاضر بررسی توسعه صنعت گردشگری ورزشی در سواحل چابهار با تاکید بر فناوری اطلاعات می باشد. روش تحقیقتحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و میدانی می باشد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از نرم افزار SPSSاستفاده شد، جهت سنجش تاثیر فناوری اطلاعات در توسعه توریسم در شهر چابهار، از آزمون T تک نمونه ای استفاده شد، نتایج نشان داد، میزان تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل زیاد بودن میانگین شاخص ها بالاتر از حد متوسط عدد 3، درتوسعه گردشگری ورزشی سواحل شهر چابهار زیاد است. نتایج بررسی ماتریس همبستگی شاخص های توسعه گردشگریورزشی نشان داد، از میان شاخص های توسعه گردشگری ورزشی بالاترین ضریب همبستگی بین شناسایی معرفی ویژگی ها وجذابیت های سواحل و شناسایی معرفی ویژگی ها و جذابیت های سواحل با ضریب همبستگی 0/76، می باشد. همچنین از نتایج می توان این چنین نتیجه گرفت، ضریب همبستگی بین مولفه ها با سطح معناداری 0/000 زیاد می باشد. در نهایت نتایج آزمونتحلیل مسیر نشان داد، بیشترین میزان تاثیر در توسعه صنعت گردشگری ورزشی سواحل شهر چابهار تلویزیون و رادیو واینترنت و فضای مجازی می باشد، همچنین کمترین میزان تاثیر روزنامه و مجله می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه، صنعت گردشگری، فناوری اطلاعات، سواحل چابهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.