اهمیت جابجایی صحیح مصدوم در بازتوانی بعداز حادثه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED03_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رجبی

کارشناس – سرپرستار –واحد توسعه تحقیقات بالینی کمالی- مرکز آموزشی درمانی کمالی- دانشگاه علوم پزشکی البرز کرج- ایران

مریم زمانی

کارشناس –سرپرستار–واحد توسعه تحقیقات بالینی کمالی- مرکز آموزشی درمانی کمالی- دانشگاه علوم پزشکی البرز کرج- ایران

بهناز جعفری

کارشناس-پرستار - واحد توسعه تحقیقات بالینی کمالی- مرکز آموزشی درمانی کمالی- دانشگاه علوم پزشکی البرز کرج- ایران

فاطمه گنجی

کارشناس-پرستار –واحد توسعه تحقیقات بالینی کمالی- مرکز آموزشی درمانی کمالی- دانشگاه علوم پزشکی البرز کرج- ایران

سیده کبری میراحمدی

کارشناس – سوپروایزر –واحد توسعه تحقیقات بالینی کمالی- مرکز آموزشی درمانی کمالی- دانشگاه علوم پزشکی البرز کرج- ایران

چکیده

مقدمه: انتقال یا ترانسپورت یعنی جابه جای و انتقال و حمل بیمار از یک محیط و مکان نا امن به محیط امن ویا از محیط حادثه به یک محیط و مکان امن درمانی تا شانس ایجاد آسیب بیشتر در مصدوم به حداقل برسد.معرفی بیمار : بیمار آقای 48 ساله ایی که در بهمن سال گذشته ساعت 3صبح در بزرگراه دچار صانحه جاده ایی و H.Tوشکستگی سر و خراشیدگیهایی در دست و پای چپ و بدون شکستگی گردیده که ممدجو توسط اورژانس 115 به بیمارستان منتقل شده در اورژانس اینتوبه به ICU منتقل وb.ct و cxr و گرافی از ستون مهرها و ctشکم و لگن وآزمایشات خونی بعمل آمده که خونریزی بسیار کوچکی در مغزctدیده شده که تحت درمان با سیتیکولین و مانیتول و... قرار گرفته یه هفته بعد باGCS:14 اگستیوب و بخش منتقل و بعداز 4 روز از بخش مرخص شد و از زمانی از ICU خارج شد دست راست بیمار درد شدید داشت و توانایی حرکت نداشته که روزانه در بخش فیزیوتراپی انجام شد و در منزل نیزل ادامه داشته که بهبودی حاصل نشدکه از یکماه و نیم فیزیوتراپی در منزل بتوصیه پزشک فیزیوتراپی MRIاز کتف راست انجام و مشخص گردید که رباطهای کتف بصورت کامل پاره شده تحت عمل جراحی ترمیم رباطها قرار گرفت . بحث و نتیجه گیری: بعلت جابجایی نادرست در صحنه تصادف و انجام حرکات فیزیوتراپی قبل از تشخیص پارگی درمان وی و بازتوانی بیمار به تاخیر افتاده وهزینه سنگینی به بیمار تحمیل گردید. با آموزش بیشتر و دقت در نحو جابجایی بیماران در صوانح جاده ایی میتوان مصدومین را از آسیبهای جدی و تحمیل هزینه های سنگین درمانی دور کرد.

کلیدواژه ها

هد تروما- ام آر ای- سی تی اسکن- سطح هوشیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.