مطالعه تاثیر پارامترهای ماشین کاری بر میزان لایه لایه شدگی در فرآیند ماشین کاری مافوق صوت دوار با ابزار الماسه هسته دار بر روی کامپوزیت GFRP

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری کامپوزیت، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSTC-4-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد براهنی

دانشجوی دکترا، دانشکده مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران

سعید امینی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک ،دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

چکیده

کامپوزیت های تقویت شده با الیاف شیشه به علت خواص مکانیکی و فیزیکی مناسب آن ها دارای کاربردهای صنعتی متعددی هستند. سوراخ کاری از جمله روش های رایج برای ایجاد اتصال بین سازه های از جنس مواد تقویت­شده با الیاف می باشد. فرآیند ماشین کاری مافوق صوت دوار از روش های نوین در ماشین کاری کامپوزیت های تقویت­شده با الیاف می­باشد که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لایه­های کامپوزیت های تقویت­شده با الیاف در عملیات ماشین کاری مخصوصا در عملیات سوراخ کاری که در معرض تمرکز تنش قرار می گیرند، دچار آسیب لایه­لایه­شدگی می شوند. پدیده لایه­لایه­شدگی به شدت تحت تاثیر عواملی مانند جنس و هندسه ابزار و همچنین پارامترهای ماشین کاری قرار دارد. از این رو در سال های اخیر از ابزارهای جدید مانند ابزار الماسه هسته­دار با توجه به کاهش نیرو و انجام هم زمان عملیات سوراخ کاری و سنگ زنی داخل سوراخ، در سوراخ کاری کامپوزیت های تقویت شده با الیاف، استفاده می­کنند. در این پژوهش به بررسی میزان لایه­لایه­شدگی در کامپوزیت تقویت­شده با الیاف شیشه (GFRP) با درصد الیاف 65% در فرآیند ماشین کاری مافوق صوت دوار با ابزار الماسه هسته­دار، با توجه به پارامترهای ماشین کاری پرداخته شده است. با توجه به آزمایشات انجام شده مشاهده شد افزایش سرعت برشی و کاهش سرعت پیش روی موجب کاهش آسیب لایه­لایه­شدگی شده و کیفیت سوراخ را بهبود می­بخشد. همچنین با توجه به نتایج به دست­آمده، در نرم افزار مینی­تب، یک رابطه آماری بین پارامترهای ماشین کاری و لایه لایه شدگی ارائه شد. با توجه به مدل به دست­آمده، سرعت برشی تاثیر بیشتری بر میزان لایه­لایه­شدگی دارد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت تقویت شده با الیاف شیشه, ابزار الماسه هسته دار, لایه لایه شدگی, ماشین کاری مافوق صوت دوار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.