تحلیل عددی و تجربی ارتعاشات پوسته استوانه ای FML تقویت شده تحت شرایط مرزی گیردار-آزاد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری کامپوزیت، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSTC-6-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نظری

دانشجوی دکتری، هوافضا، پژوهشگاه هوافضا، تهران ، ایران

علی اصغر نادری

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه امام علی، تهران ، ایران

کرامت ملک زاده

استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه مالک اشتر،مجتمع هوافضا، تهران ، ایران

احمد حاتمی

استادیار، مهندسی مکانیک، پژوهشگاه فضایی، تهران، ایران

چکیده

یک سازه در عمر کاری خود به ندرت تنها تحت اثر بار استاتیکی قرار می گیرد و معمولا ماهیت بارگذاری بر روی سازه ها دینامیکی است. پوسته های کامپوزیتی تحت بارهای دینامیکی دچار تغییر شکل های بزرگ می گردند که این امر منجر به کاهش محسوس استحکام این پوسته ها می گردد. یکی از راه های غلبه بر این ضعف پوسته های کامپوزیتی استفاده از پوسته های کامپوزیتی فلز و الیاف می باشد که به اختصار به آنها FML گفته می شود. همچنین بارهای دینامیکی منجر به ایجاد ارتعاشات در سازه ها می گردند. لذا تعیین خصوصیات ارتعاشی پوسته های FML ، به منظور فهم کاربردهای صنعتی آنها بسیار مهم است. در این مقاله ابتدا به نحوه ساخت پوسته های FML تقویت شده اشاره می شود سپس سه نمونه پوسته ساخته شده تحت شرایط مرزی گیردار-آزاد و به روش تجربی مورد تحلیل ارتعاشی قرار گرفته و فرکانس های آنها استخراج می گردند. در نهایت نتایج حاصل از تحلیل های تجربی با نتایج عددی حاصل از نرم افزار المان محدودی آباکوس مقایسه گردیده تا میزان همپوشانی نتایج عددی و تجربی تعیین گردند. همچنین به منظور تحلیل شرایط مختلف، رفتار ارتعاشی یک پوسته FML با یک پوسته تمام کامپوزیتی از جنس شیشه /اپوکسی مقایسه گردیده است. علاوه بر این تاثیر وجود و عدم وجود تقویت کننده ها بر پاسخ ارتعاشی پوسته های FML نیز مورد بررسی قرار گرفته است. وجود تحلیل های تجربی برای ارتعاشات پوسته های FML تقویت شده که برای اولین بار در این پژوهش ارائه گردیده است یکی از مهمترین نوآوری های مقاله حاضر می باشد که می توان از این نتایج تجربی به عنوان معیاری مناسب جهت تعیین دقت روش های عددی و تحلیلی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

ارتعاشات, چند لایه فلز و کامپوزیت, تحلیل تجربی, فرکانس طبیعی, پوسته تقویت شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.