حدود صلاحیت قوای مقننه و مجریه در تصویب قراردادهای بین المللی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه دانش حقوق عمومی، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_SHORA-1-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
استادیار دانشگاه امام صادق (علیه السلام)، تهران، ایران
چکیده
انعقاد موافقت نامه های بین المللی از بارزترین جلوه های سیاست خارجی و حضور فعالانه دولت در مناسبات بین المللی محسوب می شود که به دلیل قابلیت اثرگذاری قابل توجه بر منافع کشور، مشمول ملاحظات و تضمینات حقوقی ویژه ای قرار گرفته است. به موجب اصول 77 و 125 قانون اساسی، امضای قراردادها و موافقت نامه های بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور است. در این میان، با توجه به سیستم استقلال قوا (اصل57) که مستلزم عدم مداخله یک قوه در صلاحیت های اختصاصی قوای دیگر است، بحث ها و مناقشات فراوانی در مورد جایگاه عهود بین المللی از منظر جنبه های اجرایی یا تقنینی آن در گرفته است که تعریف و تبیین مفهومی چنین موافقت نامه هایی می تواند پاسخگوی بسیاری از ابهامات موجود باشد.کلیدواژه ها
موافقت نامه بین المللی, موافقت نامه اجرایی, تصویب, حقوق بین الملل, اصول 77 و 125 قانون اساسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.