اثر باکتری های افزاینده رشد گیاه بر ترکیب اسیدهای چرب آفتابگردان در شرایط تنش کم آبی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,423

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_088

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

برای بررسی ترکیب اسیدهای چرب آفتابگردان در واکنش به کو دهای زیستی (ازتوباکتر و آزوسپیریلوم) در شرایط تنش کم آبی، آزمایشی در دو سال زراعی 1385 و 1386 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسلام آباد غرب، به صورت کر تهای خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که گیاهان موجود در تیمار های I3C و I1AA به ترتیب بیشترین و کمترین میزان اسید پالمتیک دارا بودند بیشترین میزان پالمتیک (9/91%) و استئاریک اسید (4/08%) در سال دوم و در تیمار کودی شاهد حاصل شد و در مقابل کمترین میزان پالمتیک (7/7%) و استئاریک اسید (2/68%) در سال اول و در تیمار کودی AA بدست آمد. بیشترین (3/43%) و کمترین (2/88%) میزان استئاریک اسید به ترتیب در بذور گیاهان تحت شرایط تنش خشکی و شرایط مطلوب آبیاری مشاهده شد. تنش خشکی سبب کاهش 2/1 درصدی میزان اسید اولئیک بذور آفتابگردان در مقایسه با شرایط مطلوب آبیاری شد. گیاهان موجود در تیمار های تلفیق کو دهای زیستی با اوره بیشترین میزان اسید اولئیک را در مقایسه با دیگر تیما رهای کودی دارا بودند. بیشترین مقدار لینولئیک اسید (63/54%) در تیمار کودی AA75 و در سال اول بدست آمد در حالی که کمترین میزان آن (60/15%) در تیمار کودی شاهد (C) و در سال دوم حاصل شد

نویسندگان

جلال جلیلیان

استادیار زراعت، دانشگاه ارومیه

سیدعلی محمد مدرس ثانوی

استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

محسن فرشادفر

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه و رئیس دانشگاه پ

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Metcalf, L. C. _ Schmitz, A. A. and Pelka, J. ...
  • Pruitt, W.O. Fereres, E. Martin, P.E. Singh, H. Henderson, D ...
  • Sarmiento, _ Garces, F. and Mancha, M. 1998. Oleate desaturation ...
  • SAS Institute Inc., 1997. SAS/STAT user's guide, version 6, 4th ...
  • نمایش کامل مراجع