تفکیک کننده ی دو فازی نفت و آب بصورت کامل با استفاده از نانوصفحات گرافن متخلخل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH04_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 916
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن جلالی

فوق لیسانس مهندسی نفت حفاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

لیلا شیری

فوق لیسانس شیمی تجزیه باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس،

چکیده

همراه نفت استخراج شده از چاه بهره برداری شده، آب و گاز استخراج میگردد که پس از بهره برداری این ترکیبات جهت جداسازی وارد جداکننده های دو فازی و یا سه فازی شده و بر اساس زمان ماند و چگالی این سه ماده تا حدودی پس از گذشت چند مرحله جدا میشوند.ولی درنهایت باز هم شاهد ترکیبات امولسیون آب در نفت و بلعکس خواهیم بود چرا که در صورت وجود این پدیده مشکلات بسیاری را در آب و نفت مورد استفاده به وجود خواهد آمد. آب و مواد نفتی با هم مخلوط نمی شوند ولی می توانند به شدت در هم فرو روند و جداسازی آن بسیار مشکل است. چون هدف اصلی از بهره برداری از چاه ها، نفت خالص می باشد. برای افزایش خلوص نفت باید این امولسیون شکسته شود. بهسازی امولسیون آب در نفت در راستای بهبود فرایندهای نفت خام در غالب جداسازی آب نمک و دیگر ناخالصی ها بسیار مهم می باشد.پیدایش فناوری نانو تحولی عظیم، در بسیاری از عرصه های علمی و فن آوری برانگیخته است. زیرا علم نانو توانائی بهبود فرآیندها در مقیاس مولکولی را دارا می باشد و تاثیر آن در حیطه فرآیندهای جداسازی و ازدیاد برداشت از مخازن نفتی و گازی نیز بسیار چشمگیر است. در این مقاله برای بهبود فرایند جداسازی امولسیون آب در نفت با کمک فناوری نانو پرداخته شده و بدین منظور نانوصفحات گرافن سنتز شد. نانوصفحات گرافن بدلیل خاصیت آبگریزی، برای جداسازی آب و نفت مناسب است. از دیگر ویژگی های نانوصفحات گرافن در جداسازی امولسیون آب از نفت می توان به زمان جداسازی کم، بازده بالا، عدم نیاز به تجهیزات بزرگ و زیست سازگار بودن اشاره کرد.

کلیدواژه ها

فناوری نانو، امولسیون آب در نفت، نانوصفحات گرافن، جداسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.