کاربردهای اتانول به عنوان منبع انرژی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH04_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشکده انرژیهای تجدیدپذیر، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

فاطمه بهادری

دانشیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده انرژیهای تجدیدپذیر، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

به دلیل بحران نفت در جهان و بحث آلودگی محیط زیست تلاش هایی در زمینه ی جایگزین شدن سوخت های سنتزی به جای نفت خام انجام گرفته است. در ابتدا سعی بر این شد تا روش های موجود را اصلاح شود ولی با توجه به اینکه این فرآیندها از حیث اقتصادی به صرفه نبوده اند این گزینه رد شد و پژوهش ها در مسیر استفاده از گاز طبیعی با توجه با ارزان بودن و فراوانی نسبت به نفت خام کشیده شد. از سال 1923تبدیل گاز سنتز به سوخت مایع بدون سولفور و عدد اکتان بالا استفاده از سنتز فیشر- تروپش مورد توجه قرار گرفته است. این فرآیند نیاز به گاز سنتز دارد که با استفاده از ریفورمینگ هیدروکربن ها تامین می شود. تولید گاز سنتز به وسیله سه فرایند متداول و صنعتی شامل تبدیل گاز طبیعی با بخار آب، دوم اکسیداسیون جزئی گاز طبیعی و سوم تبدیل گاز طبیعی با دی اکسید کربن می باشند. این سه فرایند هر کدام به تنهایی و یا به صورت ترکیبی از آنها برای بازدهی بیشتر می توانند بکار روند. ریفورمینگ ترکیبی به عنوان یکی از جدیدترین فرایندهای تولید گاز سنتز به دلیل بازده انرژی بالا محبوبیت زیادی را کسب کرده است. با توجه به اینکه در ریفورمینگ ترکیبی، دو یا سه فرآیند ریفورمینگ که گرمازا و دیگری گرماگیر هستند رخ میدهند. لذا، با تاثیر یکی بر دیگری مصرف انرژی کاهش خواهد یافت. در این مقاله مروری بر روش های ریفورمینگ اتانول، روابط حاکم برآن ها و پارامتر های موثر بر محصولات تولیدی طی این فرآیند انجام خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

اتانول، تولید بنزین، فیشر_تروپش، گاز سنتز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.