بررسی اثرات فرسودگی بذر بر جوانه زنی و سایر مولفه های رشد گیاهچه های دو رقم کنجد (Sesamum indicum L.)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانه های روغنی
  • کد COI اختصاصی: NOILP01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بهپوری

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی داراب

آذر زارع

بخش تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

راضیه کاید نظامی

بخش تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

ندا فخری پای برجی

بخش تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

چکیده

به منظور بررسی رابطه تنش فرسودگی بذر (آزمون پیری تسریع شده) بر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه در شرایط آزمایشگاهی مطالعه ای بر روی دو رقم کنجد در آزمایشگاه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی داراب در سال 1388 انجام شد این آزمایش با آرایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سه فاکتور T (دمای فرسودگی در 4سطح) ، D ( تعداد روزهای در معرض دما در 4سطح ) و v ( شامل دو رقم کنجد داراب 14 وداراب 2) میباشند .نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان داد که تنش فرسودگی بذر بر روی شاخص های آزمایشی اندازه گیری شده بویژه در صد وسرعت جوانه زنی، طول ساقه چه و ریشه چه و وزن ساقه چه وریشه چه تاثیر گذار بوده است .از آزمون جوانه زنی استاندارد بر روی بذور فرسوده توسط گرما ورطوبت بالا (آزمون پیری تسریع شده) میتوان به عنوان یک آزمون مناسب جهت تعیین کیفیت بذور ارقام کنجد استفاده نمود .رقم داراب 14 برای بسیاری از صفات آزمایشگاهی تعیین کیفیت نسبت به رقم داراب 2 برتری بالایی از خود نشان داده است که نشان از کیفیت بالای بذر آن می باشد .نتایج حاصل از این آزمون را می توان به نتایج آزمون جوانه زنی استاندارد بذور انبار شده تعمیم داد و به این نکته اشاره داشت که در شرایط انبار داری طولانی در بین ارقام مورد آزمون رقم داراب 14 بیشترین و داراب 2 کمترین مقاومت به شرایط انبارداری را دارا بوده است.

کلیدواژه ها

فرسودگی بذر ،آزمون پیری تسریع شده ،جوانه زنی وکنجد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.