کارآفرینی فردی وسازمانی شاخصه ای حیاتی در اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت،حسابداری،بانکداری و اقتصاد در افق ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: MABECONF02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین وصال

عضوهیات علمی گروه مدیریت،دانشگاه پیام نور،تهران،ایران

نصراله معتقدحقیقی

کارمند اداری دانشگاه پیام نور،تهران،ایران

موهبت کهنسال

کارشناس ارشد روانشناسی،دانشگاه پیام نورعسلویه

چکیده

درادبیات اخیر اقتصادی، کارآفرینی، عاملی مهم در رشد اقتصادی کشورها محسوب و ترویج آن در سیاست های اقتصادی دولت ها توصیه شده است. بررسی تاثیر کارآفرینی در عرصه اقتصاد در هر کشور به صورت عام و در عرصه اقتصاد مقاومتی و اسلامی به صورت خاص برای کشور ایران، نیاز به رصد و دیده بانی فضای اقتصادی داخلی آن کشور دارد. در این میان کارآفرینی فردی سازمانی متکی بر خصیصه های کارآفرینانه، نقش پررنگی، به ویژه در نظریه اقتصاد مقاومتی و در جهت افزایش تولید ناخالص ملی و داخلی کشور ایفاء می نماید. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار خصیصه های فردی شامل (ریسک پذیری، انعطاف پذیری، انگیزش، مشارکت، اعتماد به نفس و استقال طلبی) بر میزان کارآفرینی در راستای تحقق هرچه بهتر اقتصاد اسلامی- مقاومتی می باشد. جامعه ی آماری پژوهش را کلیه کارکنان دانشگاه پیام نور استان فارس در سال 1397 تشکیل داده اند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای محقق ساخته استفاده شد و 384 نفر از کارکنان دانشگاه پیام نور استان فارس با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد تحقیق قرار گرفتند. تحلیل نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در سازمان مورد مطالعه بین همه ابعاد فردی با کارآفرینی رابطه ی معناداری وجود دارد. نتیجه دیگر این تحقیق نشان می دهد که رابطه ی علی دو طرفه بین کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی وجود دارد، یعنی افزایش کارآفرینی، که گاهی از آن به عنوان موتور توسعه اقتصادی و بازیگر نقش هایی همچون قهرمان توسعه صنعتیف محرک و مشوق سرمایه گذاری، عامل اصلی انتقال تکنولوژی و عامل اصلی ایجاد اشتغال، یاد می شود، باعث می شود که روند روبه رشد اقتصادی در کشور محفوظ مانده، هم آسیب پذیری اش کاهش پیدا کند و هم با افزایش و تثبیت اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی در کشور افزایش یابد.

کلیدواژه ها

ابعادفردی، کارآفرینی فردی، اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.