بررسی تاثیر نگرش مذهبی کادر درمان در تصمیم گیری در مسئله اخلاقی عدم احیا DNR

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش دانشجویی بررسی فرهنگ سلامت از منظر قرآن و حدیث
  • کد COI اختصاصی: SQCGHMED06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا سلمانی

مرکز پژوهش های دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران ایران

صادق طاهری

کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آجا تهران ایران

سارا سادات حسینی

مرکز پژوهش های دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران ایران

مهرانگیز قبیمی

کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان سیستان و بلوچستان ایران

چکیده

زمینه و هدف: در فرهنگ اسلامی حیات بیمار ارزش ویژه ای دارد و لحظه به لحظه ی آن محترم است و گرفتن جان مردم به شدت ممنوع شده اند. خداوند صاحب واقعی جسم و روح انسان است و زندگی ومردم انسان با قدرت او اتفاق می افتد، انسان هیچ نیرویی برای از بین بردن زندگی خود نداردو صاحب نفس نیست.لذا نگرش دینی کادر درمان تاثیر بسیاری در تصمیم گیری در مورد عدم احیا بیماران دارد. روش شناسی: این پژوهش ازنوع مطالعه مروری روایی می باشد که در سال 1398 انجام گردید. جستجو در متون موجود در پایگاه های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی شامل PubMed, magiran, SID بااستفاده از کلید واژه های انگلیسی Don’t resuscitate, Medical ethics, Islam, Medical Staff و کلید واژه های فارسی عدم احیاء، کادر درمان، اخلاق پزشکی و اسلام و یا استفاده از عبارات بالینی استراتژی های سرچ ایجاد شد.پس از مطالعه ی چکیده مقالات یافت شده، مقالات مداخله ای و توصیفی مرتبط یا عنوان پژوهش مورد مطالعه واقع شدند. یافته ها: تعداد 9 مقاله وارد پژوهش شد. یافته ها نشان داد در کشورهای اسلامی، جنبه های مذهبی و درپذیرش یا عدم پذیرش احیا نقش اساسی دارد. علیرغم مطلعات متعددی که در نقاط مختلف دنیا درزمینه DNR انجام شده است، کماکان ارزش ها و اعتقادات دینی کادر درمان باعث چالش در تصمیم گیری می شود. بحث ونتیجه گیری: در کشورهای اسلامی، برحسب ارزش ها و اعتقادات دینی و تاثیر آن بر مسئله اخلاقی عدم احیا، این امر نیازمند تبیین دقیق تری است تا از سردرگمی تیم مراقبت در بالین بکاهد.

کلیدواژه ها

عدم احیا، کادر درمان، اخلاق پزشکی، اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.