اثر تلقیح بذر با باکتری های محرک رشد بر جوانه زنی و رشد گیاهچه کلزا (Brassica napus L.) در سطوح مختلف شوری

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,577

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_005

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی اثر تلقیح بذر با باکتری های محرک رشد گیاه بر جوانه زنی و رشد گیاهچه کلزا تحت شرایط تنش شوری، آزمایشی در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار به اجرا درآمد. در این تحقیق دو فاکتور، یکی غلظت شوری با استفاده از کلرید سدیم در 4 سطح (0، 4، 6 و 10 میلی موس بر سانتیمتر) و دیگری تلقیح بذر با باکتری محرک رشد گیاه در 5 سطح [بدون تلقیح (شاهد)، تلقیح با باکتری Pseudomonas fluorescents strain 93 ، تلقیح با باکتری Pseudomonas fluorescents strain 103 ، تلقیح با باکتری Pseudomonas fluorescents strain177و تلقیح با باکتری Pseudomonas fluorescents strain 169] مورد بررسی قرار گرفتند. بذور کلزا پس از تلقیح، در داخل ژرمیناتور در دمای 25 درجه سانتی گراد گذاشته شدند. در طول دوره جوانه زنی، مشاهدات به صورت منظم انجام شد. در پایان آزمایش، صفاتی چون درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه و نیز وزن خشک گیاهچه و شاخص ویگور مورد اندازه گیری و محاسبه قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که باکتری های محرک رشد اثر مثبت و معنی داری بر صفات مورد بررسی در سطوح مختلف شوری داشته و باعث افزایش تحمل به شوری شده است. تلقیح بذر باعث افزایش صفات مورد مطالعه گردید، به طوری که بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی در باکتری سویه 169 و بیشترین طول ساقه چه و ریشه چه و وزن خشک گیاهچه در باکتری سویه 103 به دست آمد. البته بین سویه های مختلف باکتری نیز اختلاف معنی دار مشاهده گردید. به طور کلی نتایج آزمایش نشان داد که باکتری های محرک رشد باعث افزایش تحمل تنش شوری در کلزا در زمان جوانه زنی می گردد.

نویسندگان

سیدمحمدرضا احتشامی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

پری طوسی

دانشجویان کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان،

زهرا امین دلدار

دانشجویان کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان،

کاظم خاوازی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adolfe, D. 1980. Canola rapeseed crop. Agriculture canada CPS foods ...
  • Bernestin, L. 1974. Crop growth and salinity. P: 39-54. ...
  • Fowler, J. L. 1991. Interaction of salinity and temperature _ ...
  • Francois, L. E. 1994. Growth, seed yield and oil content ...
  • Puppala, N., J. L. Poindexter and H. L. Bhardwaj. 1999. ...
  • Shaukat, K., S. Affrasayab and S.Hasnai. 2006. Growth responses of ...
  • Vital, W. M. N. T. Teixeira, R. Shigihara and A. ...
  • نمایش کامل مراجع