ارزیابی جابجایی آپیکالی کانال مزیور باکال دندان مولر اول بالا پاکسازیشده توسط فایل روتاری یراتورBio Race و flexo, file بااستفاده از توموگرافی کامپیوتری بااشعه مخروطی (مطالعه ex-vivo)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره دانشجویی دندانپزشکی شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: NORTHDENT01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان ابراهیمی

دستیاری تخصصی بخش جراحی دهان فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان ایران

عباس مسگرانی

استادیار، بخش اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

اعظم حدادی کوهساری

استادیار، بخش اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

سینا حقانی فر

دانشیار بخش رادیولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل ایران

جمشید یزدانی چراتی

دانشیار، آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

آزاده ذکریایی جویباری

دستیار تخصصی، بخش رادیولوژی دهان فک و صورت،دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحدخوارسگان ایران

چکیده

سابقه وهدف: هدف از پاکسازی مکانیکی کانال ریشه، تمیز کردن دیواره های کانال و ایجاد شکل مخروطی جهت تسهیل دسترسی، شستشوی موثر و پرکردگی سه بعدی فضای کانال می باشد. برداشت بیشتر عاج از یک سمت کانال در مقایسه با سایر قسمت هایی که در یک فاصله مساوی نسبت به محور طولی دندان قرار گرفته اند. موجب خطایی می گردد که جابجایی کانال نامیده می شود. در این مطالعه میزان جابجایی transportation کانال توسط فایل چرخشی Bio Race و فایل دستی با استفاده از توموگرافی کامپیوتری CBCT ارزیابی شد. مواد و روش ها: مطالعه از نوع Ex-vivo بر روی 54 عدد دندان مولر اول کشیده شده صورت پذیرفت. خمیدگی ریشه پس از تهیه، به وسیله روش آشنایدر اندازه گیری شد. آماده سازی در 2 گروه 27تایی توسط فایل چرخشی و دستی انجام شد.قبل از شروع پاکسازی و بعد از پاکسازی کانال ها، تصاویر CBCT تهیه شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS18 مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: اختلاف میانگین و انحراف معیار میزان جابجایی کانال بین 2 گروه در مقطع T1 و 1میلی متری از فورامن اپیکال برابر 0/16±0/13 در مقطع T2 و 2 میلی متری از فورامن اپیکال برابر 0/15±010 ودر مقطع T3 و 3 میلی متری از فورامن اپیکال 0/15±0/11 بود و دو فایل دستی و چرخشی در ایجاد جابجایی در مقطع T3,T1 تفاوت معنی داری داشتند اما در مقطع T2 از لحاظ آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: میانگین میزان جابجایی کانال در 1 و 3 میلی متری فورامن اپیکال توسط فایل های دستی بیشتر از فایل های چرخشی است وتفاوت آماری معنی داری وجود داشت اما در مقطع 2 میلی متری تفاوت معنی داری بین این 2 گروه مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

پاکسازی، جابجایی، درمان ریشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.