نگاه اسلامی بر بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و تولید محصولات تراریخته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی غذای حلال
  • کد COI اختصاصی: HALALFOOD_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم حقیقت خواجوی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، تهران، ایران

چکیده

امروزه یکی از چالش های مبحث زیست فناوری تولید محصولات تراریخته می باشد که طی چنددهه اخیر بسیار رایج شده است. این محصولات از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده و ژن یا ژن هایجدیدی که مطلوب تر فرض می شوند از سایر ارگانیسم ها دریافت و درDNA آن ها جایگزین شده اند. استدلال ها در رابطه با محصولات تراریخته مواردی همچون ایمنی غذایی، پایداری،امنیت غذایی و همین طور مقوله اخلاق را شامل می شود. بررسی دیدگاه های مراجع عظام ونظریه های فقهی در رابطه با مصرف محصولات تراریخته حاصل از اصلاحات ژنتیکی، راهنمایمسائل اخلاقی زیستی بوده و روشنگر چگونگی استفاده صحیح از اینگونه محصولات می باشد. درهمین راستا بررسی مجاز بودن مصرف اینگونه محصولات و امکان بقا آن در فرهنگ تغذیهمسلمانان امری مهم و اساسی است که نیازمند ارزیابی مزایا و معایب استفاده از محصولاتتراریخته برای سلامت انسان می باشد. با نظر بر عقاید مراجع تقلید عظام و فقهای مجتهد حوزه،محصولات تراریخته در زمره مواد غذایی مجاز شمرده می شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.