طراحی و شبیه سازی ریز اینورترهای موازی برای سیستم فتوولتاییک 10 کیلوواتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اصلانی

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی برق قدرت، وزارت نیرو، انتقال، شرکت توزیع برق تهران

چکیده

تمایل به نصب و بهره براری منابع انرژی پراکنده که غالبا انرژی تجدیدپذیر هستند در سطح شبکه های توزیع روز به روز در حال افزایش است. یکی از مناسب ترین این منابع انرژی، سیستم انرژی فتوولتاییک خورشیدی می باشد. با این حال، نحوه اتصال این منابع انرژی به شبکه های برق، از موضوعات چالش برانگیز بوده است. در این مقاله یک نوع اینورتر منبع امپدانسی (ZSI) تک فاز برای اتصال مجموع ای از منابع فتوولتاییک به شبکه توزیع فشار ضعیف ارائه می شود. اینورتر منبع امپدانسی دارای مزایای فراوانی نسبت به سایر انواع اینورترها است که از جمله آنها می توان به تبدیل یک مرحله DC/AC و در نتیجه کاهش اندازه و هزینه ساخت اینورتر اشاره کرد. در بخش کنترلی سیستم پیشنهادی از یک کنترل کننده نوع رسانایی افزایش برای ردیابی نقطه بیشینه توان (MPPT) در منابع فتوولتاییک استفاده می شود. بعلاوه، از یک سیستم کنترلی مبتنی بر کنترل کننده های تناسبی انتگرالی PI و تناسبی رزونانسی PR برای کنترل اینورتر منبع امپدانسی تحت مدولاسیون PWM استفاده می شود. نتایج شبیه سازی در محیط MATLAB/Simulink برای یک سیستم متشکل از 5 واحد فتوولتاییک 2 کیلوواتی مجهز به اینورتر منبع امپدانسی که بطور موازی به یکدیگر متصل شده اند و توان تولیدی را به شبکه توزیع 110V و 60Hz تزریق می کنند ارائه خواهد شد. این نتایج، نشان دهنده کیفیت توان خروجی مناسب سیستم های قدرت و کنترل پیشنهادی می باشد.

کلیدواژه ها

اینورتر منبع امپدانسی، کنترل ولتاژ، کنترل جریان، ردیابی نقطه بیشینه توان، سیستم فتوولتاییک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.