شناسایی واریانت های کلیدی برای سازگاری با شرایط هیپوکسیا در مرغان بومی ایران با استفاده از الگوریتم های داده کاوی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS15_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی فردی

دانشجوی دوره دکتری پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

فاطمه آتشی شیرازی

استاد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

علی اسماعیلی زاده

دانشیارپژوهشکده زیست فناوری دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

علی نیازی

استادپژوهشکده زیست فناوری دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

اسماعیل ابراهیمی

دانشیار بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

محمد دادپسند

دانشجوی دوره دکترا پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

چکیده

مطالعه حاضر اولین پژوهش برای شناسایی واریانت های کلیدی در ارتباط با شرایط هیپوکسیا با کمک الگوریتم های داده کاوی در مرغان بومی ایران می باشد. هیپوکسیا به شرایط کمبود اکسیژن اطلاق می گردد که فرآیند سازگاری با آن شامل مسیرهای بیولوژیکی پیچیده ایی می باشد بنابراین شناسایی عوامل ژنتیکی موثر در سازگاری با هیپوکسیا در حیوانات اهلی می تواند دانش جدیدی در ارتباط با این فرآیند را ایجاد نماید. در این پژوهش از اطلاعات ژنوتیپی 216 واریانت SNV افتراقی بین دو جمعیت اصفهان و ساری با ارتفاع از سطح دریای 2078 و 54 متر استفاده گردید. برای شناسایی واریانت های کلیدی از نرم افزار RapidMiner studio (7) و پنج الگوریتم وزن دهی Information gain،Rule ،Gini Index ، Uncertainty و Relief استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که 23 واریانت مشترک وجود دارند که دارای بیشترین ضرایب برای هر پنج آنالیز وزن دهی می باشند. نتایج نشان داده اند در شرایط هیپوکسیا به دلیل اینکه ارتفاع زیاد از سطح دریا اثرات تخریبی اشعه خورشید مانند ماورای بنفش می تواند باعث تخریب DNA گردد بنابراین وجود ژن هایی که در مسیر تعمیر و بازسازی DNA نقش داشته باشند مانند SLF1 و RIF1 قابل توجه هستند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که تکامل ارگان ها و اندام های داخلی بدن یکی از عوامل موثر برای تطابق با شرایط هیپوکسیا می باشد مانند ژن نفرونکتین (NPNT) دارای نقش کلیدی در تکامل کلیه می باشد. نتایج این پژوهش می تواند با فراهم آوردن اطلاعات جدیدی در شناسایی مسیرهای سازگاری با هیپوکسیا موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

هیپوکسیا، داده کاوی، واریانت افتراقی و مرغ بومی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.