ارزیابی آسیبپذیری لرزهای سد کوینا با استفاده از روشFMA و مشاهدات عملکرد واقعی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی سازه، زلزله، ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: NCSEG01_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کمالی

کارشناس ارشد مهندسی عمران، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمدتقی احمدی

استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

در روشهای سنتی، طراحی و یا ارزیابی عملکرد لرزهای سدهای بتنی، با موارد محدودی چون کنترل ساده تنشها همراه با قضاوت مهندسی صورت میگیرد؛ در حالی که امروزه با پیشرفت تحقیقات علمی و گسترش روش_های تحلیل خطی و غیرخطی، عوامل دیگری که در پاسخ سازه به بارگذاری زلزله اثرگذار هستند ، مانند مدت زمان تجاوز تنش از مقاومت کششی بتن، مدل رفتار مصالح و... نیز در این امر لحاظ میشود. یکی ازروشهای مذکور روشFMA است. مقاله حاضر به بررسی ایمنی لرزهای و تخمین میزان آسیب در سد بتنی وزنی کوینا با استفاده از این روش پردازد. بدین منظور با انجام تحلیلهای خطی و غیرخطی بر روی مدل اجزاء محدود سد و اعمال روش مذکور، نتایج این تحلیلها و نیز مشاهدات عملکرد واقعی سد طی زلزله 1967 میلادی مقایسه میشوند. این مطالعه نشان داد روش فوق نیازمند اصلاح است.

کلیدواژه ها

سدهای بتنی، طراحی براساس عملکرد، تحلیل تاریخچه زمانی خطی و غیرخطی، آسیبپذیری لرزهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.