بررسیتأثیر تغییرات زاویه ی برخورد زلزله با محورهای اصلی سازه در رفتار لرزه ای سازه های بتنی مسلح میان مرتبه
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی سازه، زلزله، ژئوتکنیک
- کد COI اختصاصی: NCSEG01_211
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1102
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت
دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
در روشتحلیل دینامیکی افزایشی زلزله به صورت یکمجموعه شتاب نگاشت حاصل از مقیاس کردن زلزله های واقعی یا مصنوعی می باشدکه به سازه وارد می شود و پارامترهای پاسخ سازه محاسبه می شوند. از آنجا که حجم محاسبات این روش نسبتاً زیاد است سعی می شود که تا حد امکان از مدل های دو بعدی معادل استفاده می شود. اما برای سازه های فضایی و ساختمان های بتنی مدل دو بعدی نمی تواند رفتار سازه را به درستی نمایش دهد. در ساختمانهای بتنی ستونها وابسته به دو سیستم باربر جانبی در دو جهت هستند که این باعث پیچیدگی رفتار ستونها و در نتیجه کل سازه می شود. برای این نوع ساختمان ها ناگزیر باید از مدل های سه بعدی و روش تحلیل دینامیکی افزایشی دو مؤلفه ای استفاده شود. در روش تحلیل چند مؤلفه ای مدل به صورت سه بعدی است و مؤلفه های زلزله به صورت عمود برهم و در جهت محورهای اصلی سازه به صورت هم زمان اعمال می شوند. موضوعی که در رابطه با تحلیل چند مؤلفه ای مهم است زاویه ی اعمال زلزله به سازه می باشد. با توجه به ماهیت تصادفی زلزله نمی توان زاویه مشخصی برای زلزله تعیین کرد. در آیین نامه های طراحی این موضوع به صورت قانون ترکیب 30 به 100 ارائه شده است. در این مقاله با انجام چندین تحلیل چندمؤلفه ای روی ساختمان های بتنی، اثر تغییرات زاویه برخورد زلزله بر پاسخ سازه بررسی شده و تلاش شده تا زاویه ی بحرانی که می تواند بیشترین پاسخ را در سازه ایجاد کند تعیین شود.کلیدواژه ها
تحلیل دینامیکی افزایشی چندمؤلفه ایMIDA،تغییر زاویهمقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.