رابطه آموزش پیش دبستانی در یادگیری مهارت های روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی تحول در برنامه درسی
- کد COI اختصاصی: NCTCU02_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 734
نویسندگان
عضو هیئت علمی ، دانشکده روانشناسی و علوم تریبیت، دانشگاه پیام نور تهران، ایران
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی رابطه آموزش پیش دبستانی در یادگیری مهارت های روانی حرکتی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی انجام شد که بر روی 144 دانش آموز پایه اول تا سوم ابتدایی مجتمع آموزشی کودک آفرین شیراز به وسیله دو پرسشنامه آموزش رشد حرکتی لینکلن، ازرتسکی و پرسشنامه رفتار سازشی راتر به اجرا گذاشته شد. 144 دانش آموز مورد مطالعه با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای از بین 230 دانش آموز پایه اول تا سوم انتخاب شدند. د این پژوهش دانش آموزان، به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه کسانی بودند که آموزش پیش دبستانی را در مهد کودک یا آمادگی گذرانده اند و گروه دوم، هیچ گونه آموزش رسمی قبل از ورود به دبستان نداشته اند. با مقایسه نمرات مهارت های حرکتی روانی و سازگاری اجتماعی بین دو گروه این نتیجه حاصل شد که دانش آموزانی که دوره پیش دبستانی را نگذرانده اند در مقایسه با دانش آموزانی که این دوره را گذرانده اند از اختلالات حرکتی و ناسازگاری اجتماعی بالاتری برخوردارند. بنابراین می توان گفت که آموزش پیش دبستانی بر یادگیری و افزایش مهارت های حرکتی روانی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی تاثیرگذار بوده است. همچنین از بین دانش آموزانی که دوره پیش دبستانی را نگذارانده اند دختران در مقایسه با پسران از مهارت های حرکتی روانی سازگاری اجتماعی بالاتری برخوردارند. از بین دانش آموزانی که دوره پیش دبستانی را گذرانده، چسران و دختران از اختلالات حرکتی و ناسازگاری اجتماعی یکسانی برخوردارند.کلیدواژه ها
آموزش پیش دبستانی، مهات های حرکتی روانی، سازگاری اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.