بررسی کارایی شبکه عصبی مصنوعی در شبیه سازی یک بعدی جریان ناشی از شکست سد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی صنعت،تجارت و علوم دریایی
  • کد COI اختصاصی: LANCONF01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن زارع گلمغانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران- مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی

اتابک فیضی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی

مجتبی کریمایی طبرستانی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

فرناز دانشور وثوقی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

با افزایش جمعیت و محدود بودن منابع آب شیرین، برنامه ریزی برای ذخیره آب امری لازم و ضروری است. سدهای مخزنی به منظور ایجاد مخزن ذخیره آب در عرض یک دره ساخته می شوند. ساخت سدهای مخزنی اهداف و منافع زیادی دارند اما در صورت شکست، آثار مخربی را در پیش خواهند داشت. شکست سد را می توان خرابی جزئی یا عمده در بدنه سد تعریف کرد که به طور ناگهانی آب جمع شده در پشت سد از طریق دهانه ورودی به سرعت به سمت رودخانه پایین دست سرازیر می شود. شبکه عصبی مصنوعی روشی است که بر پایه اتصال به هم پیوسته چندین واحد پردازشی ساخته می شود. در این مقاله مراحل شبیه سازی یک بعدی پدیده شکست سد با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه نتایج بدست آمده از شبکه عصبی مصنوعی با مقادیر تحلیلی و عددی حاکی از کاهش زمان شبیه سازی به اندازه دو و سه برابر بوده است. همچنین پروفیل های سطح آب بدست آمده از روش شبکه عصبی برای حالت یک بعدی جریان ناشی از شکست سد به حل تحلیلی متناظر نزدیک بوده است.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی مصنوعی، شبیه سازی جریان، شکست سد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.