رویکرد پیشنهادی رگولاتوری مناسب برای فناوری زنجیره بلوکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس فناوری اطلاعات و دانشIKT2019
  • کد COI اختصاصی: ICIKT10_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 878
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر عرب سرخی

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژهشکده امنیت،

فاطمه فامیل سعیدیان

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گروه حقوق و مقررات فاوا

عاطفه فرازمند

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گروه سیاست گذاری و آینده پژوهی فاوا

چکیده

معماری زنجیره بلوکی توزیع شده و در برخی زمینه ها منحصر به فرد است و نیاز به قدرت مستقل سنتی ندارد، در این محیط به دلیل استفاده از اصول رمزنگاری، معاملات به صورت امن و قابل اعتماد انجام می شود. با این وجود نیاز به یک چارچوب قانونی و رویکرد رگولاتوری مناسب احساس می شود تا عدم اطمینان قانونی در حوزه فناوری زنجیره بلوکی کاهش یافته و تداوم حمایت سرمایه گذاران برای توسعه جهانی این فناوری تضمین شود. چالش اصلی هر فناوری که منجر به بقا یا افول آن می شود، ساز وکار قانونمند شدن آن است، بنابراین هدف از مقررات گذاری، کاهش تخلفات، رعایت حقوق مصرف کنندگان و تمکین قواعد و قوانین بین المللی است. بدین منظور در این مقاله رویکردهای بین المللی رگولاتوری و رویکرد کشورهای مختلف در مورد رگولاتوری زنجیره بلوکی را بررسی می کنیم و در نهایت پیشنهادی برای رگولاتوری زنجیره بلوکی ارائه می دهیم و به جمع بندی می پردازیم.

کلیدواژه ها

رگولاتوری، زنجیره بلوکی، رویکرد، سندباکسینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.